Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Екипи на противопожарната служба предотвратиха инцидент, след като лек автомобил се удари в газовото хранилище на бензиностанция в ломското село Дондуково. Леко пострадала е пътничка от автомобила.

На 14.07.2022 г. около 10,50 ч. в село Дондуково, община Брусарци, с посока на движение от гр. Лом към гр. Брусарци, 19-годишен правоспособен водач от крайдунавския град при управление на лек автомобил "Ауди А3"се движи с несъобразена скорост с релефа на местността на пътя, при което при навлизане в десен завой губи контрол над волана и навлиза вдясно извън пътното платно в крайпътна бензиностанция, като се блъска в газовото й хранилище.

При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети на автомобила, газовото хранилище и са причинени охлузни рани на 16-годишно момиче, пътник на предната седалка в Аудито, от гр. Лом. Пострадалата е настанена в хирургията на МБАЛ Лом под наблюдение, без опасност за живата. Направените пробите на водача за употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози, извършени с технически средства алкотест и дръгтест, са отрицателни. Три екипа служители на РС ПБЗН Лом и сектор „Специализирани оперативни дейности“ преустановили изтичане на газ от хранилището на бензиностанцията, с което предотвратили инцидент с по-големи материални щети и човешки жертви. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ Лом и образувано досъдебно производство във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.