Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Замъкът Брачано е с изглед към вулканичното езеро Брачано, второто по големина езеро в региона на Рим и едно от най-големите езера в Италия.
Силната вулканична дейност от преди 6000 000 до 40 000 години е довела до образуването на езерото, когато основната магма камера под земята се срутва, което води до депресивната зона, която се превръща в езерото.
Замъкът Брачано е пример за военен жилищен замък и един от най-добре запазените феодални замъци в Европа, а също и един от малкото частни замъци в Италия, които са отворени за посетители.
Замъкът Брачано (официално наречен Замъкът Орсини-Одескалки) е разположен в град Брачано. Той е един от най-добре поддържани замъци в Италия. В него се помещава и музей с интересна експозиция.
Като център на културни събития, Кастело е домакин на няколко високопоставени сватби като тези на Том Круз и Кейти Холмс, Ерос Рамацоти, Изабела Роселини и Мартин Скорсезе.
Castello Orsini-Odescalchi е един от най-забележителните примери за ренесансова военна архитектура в Италия и е основният паметник в Брачано. Замъкът е претърпял много ремонти от създаването си. Крадивата градина, реставрираните и добре поддържани зали и стаи за гости превръщат замъка в предпочитано място за VIP събития.
Впечатляващо е да се види как са били разположени стаите през Средновековието и Ренесанса без врати и коридори. Просто се разхождате от стая в стая като през вагони. Добре известно е, че неприкосновеността на личния живот, както познаваме сега, е била разглеждана в онези времена.
Два етажа от стаи са от епохата на Ренесанса с оригинални мебели, стенни стенописи, картини, оръжия и други, които ви карат да се чувствате сякаш сте се върнали назад във времето няколкостотин години.
Озовавате се лице в лице със същите исторически предмети, които са били използвани през онези времена от обитателите на замъка. Рядко автентично историческо преживяване и поглед върху живота на онези, които някога са живели в този замък.
Тайната градина очарова гостите със спиращата дъха гледка към езерото Брачано и масивните назъбени кули на имението на заден план. Идеален за коктейли.
Залата на Цезарите и елегантните, обзаведени с вкус приемни в благородното крило на замъка са приятно място за вечеря или бюфет. Вие сте в историческа среда от облицовани с изкуство стени, изрисувани тавани, бюстове на Цезари и безценната фреска от Антониацо Романо.
Стаите в Оръжейната са идеални за коктейли или събиране след вечеря: гостите се пренасят назад във времето в уютна обстановка с нейните атрактивни каменни арки и стари мебели.
Най-голямо преимущество е гледката към езерото. То е толкова девствено, че служи като резервоар за питейна вода за Рим. Водата на езерото се поддържа прясна чрез забранени моторни лодки (с изключение на властите и няколко оторизирани риболовни професионалисти). Разрешени са само плуване, кану и ветроходство.