Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крайно време е лоялността на депутатите към техните тартори да се гарантира в конституцията, Наказателния кодекс и най-вече в Търговския закон. Не може така безогледно да се нарушават ангажиментите, поети при включването в партийната листа на избираемо място. Това си е сделка, а сделките трябва да се изпълняват.

Предателите трябва да се прогонват позорно от парламента, а после да се прилагат съответните наказателни санкции.

Слави Трифонов е дал мандати на 25 души, които сега му дължат персонална лоялност.

Чрез Слави това е

и лоялност към България, към нейния народ

и към Бога

Когато Бог отнел от Йов богатството, децата и здравето, той отрекъл ли се е? Сменил ли е господаря? Не се е отрекъл и затова Бог му върнал всичко двойно и тройно, след като спечелил баса със Сатанаил.

Към този момент 5-има депутати от ИТН са загубили вярата си и са се продали на ПП и Кирил Петков. Водят се пазарлъци за още 7. Някои се колебаели. Охранителите на Слави им се явявали с джипове, подобно на библейските ангели. И цяла България тръпне – ще има ли нов хаос, или ще си караме цяло лято в днешния хаос?

Депутатското “люспене” е проклятието на целия преход

Спомняте ли си как през 1992 година рухна първото правителство на светлината? Не виня депутатите от ДПС - те си останаха верни на Доган, който ги бе поставил в листите. На кого да са верни, на Ф. Д.? Предателите бяха група сини политици, които после се отлюспиха, продадоха синята идея. Ако не бяха те, нямаше цели 2 години да ни управлява правителството на псевдосиния проф. Любен Беров. И нямаше икономиката да натрупа тези грехове, заради които народът мина през чистилището на 1996 и 1997 година.

Бог наказа България, защото шепа сини изневериха на Филип Димитров. Но грехът на люспенето засегна всички партии на прехода. Спомняте ли си, че

при първото управление на ГЕРБ групата на Волен Сидеров направо

се разбяга?

Народът бе отредил на "Атака" цели 21 мандата, а след има-няма година те станаха по-малко от 10. Правителството на ГЕРБ уж бе правителство на малцинството, а се оказа с мнозинство и естествено, обърна гръб на демократичните сили, които бяха неговите надзорници. И после настъпи Содом и Гомор – самозапалвания, Орешарски, Пеевски, КТБ, "Южен поток", Азис и Софи Маринова…

Помъдрял от предателствата, Сидеров взе мерки. Помните ли скандала с депутата и телевизионен водещ Валентин Касабов? Дълги години той ходеше залепен до Волен като гербова марка, но щом се разлепи, взе да си иска обратно т. нар. "запис на заповед" за 150 хиляди евро, която бил подписал.

За който не знае, "запис на заповед" значи, че дългът е незабавно изискуем и се заплаща с цялото имущество. Я си изневерил на Волен – я са те изхвърлили на улицата по долни гащи. Такива полици според Касабов били подписали всички депутати от "Атака", на които Сидеров отпуснал избираеми места в листите.

Но от друга страна, това би могло да е заплащането за избираемото място? Не е никаква тайна, че много видни политици си купуваха и продължават да си купуват депутатските мандати, някои дори станаха евродепутати срещу сериозни суми. Те не дължат лоялност, пито-платено. Това също трябва да се уреди със закон –

който си е предплатил, да може да си сменя групата

Същият скандал избухна и с партията РЗС (Ред, законност и скандали) на незабравимия Яне Янев. Помните ли? Отлюспеният от неговата група Десислав Чукарски се похвали, че бил подписал запис на заповед за 100 хиляди лева. Същото били направили всички депутати от РЗС и сега треперят, завалиите.

И тук лъсна колко несправедлива може да бъде невидимата ръка на пазара. Откъде накъде депутатското място от "Атака" ще е 150 хиляди евро, а от РЗС – едва 100 хиляди лева? Нима избирателите на РЗС са 3 пъти по-евтини? Нима моят глас (примерно) може да се търгува на вторичния пазар 3, 5, 10 пъти по-евтино от вота на моя съсед Иван?

Това е слабото място на целия български политико-икономически модел – откъде накъде партиите ще могат да продават мандатите и бизнесмените да ги купуват, докато аз, обикновеният избирател, да не мога да взема поне 50 лева за моя глас?

Нищо чудно, че вече гласуват само баламите. Все едно селянинът да дава безплатно произведените от него яйца, месо, мляко, а после търговцът да ги продава за мило и драго. Затова демокрацията ни 32 години тъпче на едно място.

Като гледам, и ИТН, и ПП са съставени от бизнесмени, които нямат никакви политически възгледи, но пък умеят да купуват и да продават. Не са обременени от излишни каузи. Затова

в момента няма никаква

политическа криза

Кризата е чисто икономическа – инвестицията им в мандати се е обезценила драстично.

Вложил си в мандата (примерно) 100 хиляди, а той не струва и 10 хиляди. В такъв момент умният бизнесмен продава навреме, за да спаси поне част от инвестицията. Но пък най-хитрите играят "на късо" – вземат назаем мандатите и ги препродават, докато са скъпи (т. е. вкарват ги в коалиции), а по-късно, като поевтинеят, ги купуват и ги връщат обратно (развалят коалициите), прибирайки разликата в цената.

Сделките "на късо" са особено ефективни, ако имаме избори на всеки 3 месеца. Например продавам 12 мандата в 47-ото народно събрание срещу 6 в 48-ото и още 6 в 49-ото. Плюс още 2 мандата комисиона. Тази търговия ускорява сриването на цената и доближава вота на недоверие.

Ето защо

солидният партиен лидер изобщо

не е депутат

То би било, все едно продавачът на зеленчук да легне на сергията сред зелките и доматите. Истинският лидер не се меша със стоката, а си стои в хасиендата и праща бодигарда да дърпа депутатски уши.

Така прави Доган, така правеше Симеон Сакскобургготски, така прави Бойко Борисов, така прави и Слави. Те самите не са депутати, не се явяват на избори, но те пишат листите и раздават мандатите. На тях се държи лоялност и вяра като в Бога.

Само едно зрънце вяра, казал Спасителя, и ще може да местите планини!

А, да не забравя – като се приеме законът за депутатската лоялност, да се задраска определението "народни" пред "представители". Оттам идва цялото объркване.

Естествено, че пак става дума за избирателната система.