Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стара печатница от времето на СССР, превърната в хотел в Тбилиси

Наричат Хотел “Стамба” в грузинската столица Тбилиси “сценично квартално свърталище в източноевропейския ренесансов град, където всеки иска да отиде”. Старата печатница, в която навремето се е печатал вестник “Комунист”, днес е превърната в един от най-дизайнерските хотели в света.

Архитектурният стил

Определя се като “късен съветски брутализъм”. Стилът се подържа от персонала, който е по съветски-сериозен. Стари грамофонни плочи, книги и албуми. Всичко напомня миналото, но пренесено в друго време.

Впечатляващи пространства. Добре режисирана среда, която те вади от настоящето.

Добре дошли на сцената на този грандиозен бруталистичен монолит в развиващия се квартал Вера в Тбилиси!

Мястото се откроява със своите контрасти: индустриален скелет от сурови бетонни греди, оживени с буйни висящи растения и антични полилеи. Пространства с двойна височина, направени уютни с маслени кожени дивани и рафтове от пода до тавана с ретро книги. Запазени са странни елементи от сградата, като например гредата за изсушаване на щампи от комунистическата епоха в атриума. Хотелът е в портфолиото на грузинската хотелска група Adjara, екипът зад модния дизайнерски хостел Fabrika в Тбилиси и Rooms Hotel Kazbegi в Кавказките планини. Adjara Group еднолично превърна квартал Вера в модерен нервен център на Тбилиси за мода, храна и изкуства. Разходете се по улиците, които се извиват нагоре от хотела, и ще попаднете на експериментални бутици за дрехи, винени барове със свещи (Suliko е любимо) и модерно-грузински ресторанти като Keto Da Kote.

Стая

Впечатляващ модерен комплект като еспресо машини La Marzocco в стаята и стерео системи McIntosh. Централният елемент на стаята Aviator Signature е свободно стояща месингова вана; до спасена дървена стена има голям облак от легло и вълнен папасан стол, в който да се свиете.

Бонус

Cafè Stamba – разкошно оборудвано с ментово зелени кабини от изкуствена кожа, сини тухлени стени и множество растения – сервира смесица от грузински класики за комфортна храна като харшо (задушена телешка яхния) и познати любими (севиче и ризото) и на двамата гости и разбиращи местни жители. Изпеченото на място кафе е изключително.

Публика

Пъстра. Варира от руски големци (с вкус!) и източноевропейски олигарси до японски инфлуенсъри и модни модели, през немски типове обратно към природата.

В заключение: в Тбилиси са научили урока - за да привличаш туристи , трябва да създадеш адекватна среда, в която те да се чувстват уютно!

Georgia in Bulgaria

ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია • Georgian National Tourism Administration

*От фейсбук!