Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Джасим
Емил Джасим

Стефан Динчев Янев беше министър-председател седем месеца, в които загинаха 10000 българи, поради тотално неадекватните решения на неговото правителство по време на пандемията.

После като военен министър нямаше нито едно, ама нито едно адекватно на поста му изявление или действие.

Затова припомням фактите:

ФАКТ 1.

Първо пред декември миналата година в статус във фейсбук (т.е. в писан текст, който не може да е плод на спонтанно хрумване) обяви, че е против нови войски на НАТО в България, който статус със задоволство беше споделен от страницата на руското посолство в България.

ФАКТ 2.

После отиде на антинатовски протест, организиран в подкрепа на това му изявление.

ФАКТ 3.

После обяви "Не мисля, че трябва да бъдем толкова чувствителни, когато някой говори за нас" по повод на това, че Русия поиска НАТО да се изтегли от България и Румъния.

ФАКТ 4.

Накрая заяви "Моят апел е да намалим малко напрежението, да спрем да четем чужда преса"...

По тези беспорни факти, отразяващи безпристрастно само неговите изявления и действия, се налага и уточнението:

1. Няма как да си против войски на НАТО, защото ТИ СИ НАТО, you dumbass.

Българската армия Е НАТО-вска армия. Всякакви подкрепления от която и да било държава-членка на НАТО не са по-различни от българската армия.

НАТО е сигурност на всички членове на НАТО. Ако за толкова години този уж натовски генерал не го е разбрал, или е тъп, или е злонамерен и действа в интерес на Русия, а не на България. И в двата случая не трябва да е военен министър.

2. Няма как да си военен министър на натовска армия и да посетиш протест срещу НАТО в подкрепа на твоето изявление, защото си натовски военен министър.

3. Няма как да не сме чувствителни, след като доказано агресивна държава, която в последните 15 години е нападнала директно две съдедни държави, анексирала е територия в противовес на всякакво международно право, опитала се е да отрови български граждани и доказано е участвала в подривни дейности на българска територия, говори съвсем официално, че иска да се случва нещо с родината ни, без изобщо да разговаря с нашата страна.

Това е директна вербална агресия срещу България, а след думите винаги следват и делата. Няма агресия, извършена в тиишна.

И единственият начин България да се противопостави е чрез институционализиран отговор, а не чрез призиви да не сме чувствителни.

4. Живеем в 21-ви век и отдавна не четем преса, нито родна, ниито чужда. Ако се притесняваме, то е защото ИМА ЗА КАКВО според тоновете информация, която си набавяме независимо, а не само от "Работническо дело" или от Генералния щаб, както явно този човек е свикнал.

При всички случаи аз като гражданин НЕ СЕ чувствах сигурен с този неадекватен или целенасочено злонамерен човек, който стои начело на военното министерство.

И не виждам какъв възход може да донесе на когото и да е, освен на руската пета колона, след като повтаря в захлас абсолютно същите малоумни опорки, които повтаря и бившият вонен министър, познат и като агент Иван от Държавна сигурност.

Ей, трагедийо, беше начело на страната седем месеца и единственоото нещо, с което оставаш в историята, е смъртта на 10000 българи заради неадекватните ти решения.

И после още три месеца като най-наведения пред Русия военен министър в българската история.

Надявам се теб и Борисов да ви стигнат една хилядна от клетвите на роднините на онези 35000 жертви на вашата неадекватна политика - пак ще се пържите в адски мъки.

От фейсбук