Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Терзийски СНИМКА: фейсбук
Калин Терзийски СНИМКА: фейсбук

МИЛИ ПРИЯТЕЛИ
аз съм писател и съм задължен да съм свободен човек, човек, способен да преминава всички граници без паспорт и без виза, да нарушава мерките, да пробива през загражденията на човешката мисъл, да говори за тия неща, за които вие не сте посмели, за да разшири и границите на вашето светоусещане и светоразбиране.

това обикновено ми коства много усилия, най-вече усилия за преглъщане на омразата на тия, които искат духът човешки да е ограничен и вкаран в тесния канал на баналата сивота. на ежедневната нужда и глупост. на сивия и безличен морал, който не е основан на велики етически принципи, а на предразсъдъци и на "това не се прави така" - без мисъл, без ум, без проницателност, без чувство за хумор, без блестящото човешко умение да бъдеш добър, въпреки че си човек.

аз съм писател, мили приятели, и ще продължа да ви карам да изтръпвате понякога от безпокойство, или от омерзение или от смях или от ужас. границите на една империя се разширяват чрез походите на смели хора в замръзнали и диви територии. аз съм се заел да разширявам границите на империята на човешкия дух. понякога това изисква жертви - прегазват се вкусовете и предразсъдъците на някои вкаменели хора. но нещата стават. весели празници и простете за всичко.

*От фейсбук!