Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Путин на традиционната си сибирска почивка през 2021 г.
Путин на традиционната си сибирска почивка през 2021 г.

Христо Иванов е в дълбока заблуда за българина

“Не можем да си позволим риск от избори, които да бъдат спечелени от Путин”, заяви лидерът на “Демократична България” Христо Иванов.

Можеш, можеш! Ако си чак такъв натовец, точно сега е моментът!

Аз вярвам, че г-н Иванов е истински натовец – просто е зле информиран. Тук ще се опитам да му помогна да осмисли правилно някои публични факти. И дано после се усети да се извини на българския народ, който той обижда неволно, но незаслужено.

И така, едно по едно. Кой би спечелил едни предсрочни избори на този етап? Според последното изследване на “Алфа рисърч” това е ГЕРБ, който води с 3,3 пункта пред “Продължаваме промяната”. Както би трябвало да е известно, ГЕРБ настоява България да изпрати оръжие в помощ на Киев, докато управляващата коалиция засега се въздържа. Ако е чак такъв натовец и държи да препикае чая на Путин, Христо Иванов трябва на мига да разтури коалицията и да се лепне за ГЕРБ като преди.

Коя партия е за Путин и за

неговата война?

Може да се предположи, че това е само “Възраждане” с прогнозирани 9,4 процента от вота. Това е леко подобрение, но преди месец очакванията бяха много по-високи. Моето некомпетентно мнение е, че “Възраждане” е най-ударена от войната. Тя губи своя ред да спечели джакпота, както го сториха ИТН и ПП. Оказва се, че русофилите все пак не са съветски роботи, в този конфликт повечето минаха на страната на Киев.

Българският народ е културен и мъдър,

той осъжда геноцида и разрухата. Но според г-н Иванов е тъкмо обратното. Какво обаче говорят фактите? Ако през март 58 на сто от българите са имали положително отношение към Путин, то през април те вече са едва 25 на сто. Отрицателно мнение към Путин през март са имали едва 20 на сто, а сега вече са 61 на сто.

Значи истината е тъкмо обратната! Ако г-н Иванов държи парламентът да е про-натовски, би трябвало да настоява за предсрочни избори сега и веднага! Но не, той държи изборите да са през 2025 г. есента, когато войната ще е приключила, антикремълската вълна ще е утихнала и нищо чудно “Възраждане” да победи. Аз така го виждам.

Г-н Костадинов има сериозен потенциал, но все още не е достатъчно разпознаваем, а и Украйна му мина път. Задръжте това управление още 4 години и ще видите червения изгрев.

Излиза, че най-верният човек на Путин у нас е лидерът на “Демократична България”! Шегувам се, разбира се. Просто човекът е заблуден и аз искам да му помогна да се ориентира.

Не може така да се обижда българинът, който в тази обстановка се оказа най-съзнателен от всички народи! Само той преодоля своите традиционни инстинкти заради истината. Това е така, защото от поляци, естонци, немци, британци може да очакваме само негативно отношение към Кремъл, независимо какво се случва. Дето се вика, и комета да удари Земята, пак Путин е виновен. Сърбите пък си останаха с пропутинските нагласи. Само българинът си промени мнението, след като обективно прецени фактите. Неодобрението към Путин скочи над три пъти само за 1 месец!

Българинът се оказа единственият натовец,

който не е в плен на традиционните си убеждения. Единственият, който преодолява диктата на лимбичната система. А г-н Иванов го обижда, че е някакво зомби.

Да, българинът е и мислещ, и обективно информиран за разлика от много други. Той много по-добре познава и разбира кремълската логика от западните политолози, тъй като владее руски, чете и гледа руските медии, редовно кърка с руснаци по курортните кръчми. Сигурно над 100 хиляди нашенци са работили в бившия СССР, поне още толкова са женени за рускини, без да броим разведените, които вероятно имат зъб на Путин. За разлика от англичанина и американеца българинът вижда и другата гледна точка. Познава нейните аргументи. И наистина преценява със своя акъл, а не декламира сляпо имплантирания чип с опорките.

И как той определя своето място? Пак същото изследване го показва - 63 на сто от българите смятат, че мястото на България е в НАТО, докато за съюз с Русия са едва 15 на сто. Това е най-високият пронатовски резултат за целия преход! Един истински натовец трябва да държи на незабавни предсрочни избори. Сега и веднага!

Но аз не агитирам за предсрочни избори, просто искам да помогна и на г-н Христо Иванов да стъпи на здрава почва, а и на синия избирател да си намери лидери от своята кръвна група. Лапсусът на г-н Иванов показва, че той хем е чужд на избирателя, хем е далеч от демокрацията. Един демократ не може да е против изборите, защото не е съгласен с народа си. Можеше честно да си каже, че го е страх от вота. Но не, той оправда този страх с международното положение.

Жал ми е и за избирателите на ДСБ и на бившия СДС,

които вечно са фрустрирани. Не съм против тях. Това са предимно културни и образовани хора, които желаят доброто на България. Много от тях са бивши партийци и комсомолци или потомци на активни борци, значи умеят да се ориентират. Но уви, все не им върви с представителство! Докога така ли? Докато технолозите ви подменят идентичността.

През 1990 г. най-голямата партия в СДС бяха социалдемократите на Дертлиев, но вътрешнопартийният преврат на кинжалите ги прокуди. Това превърна СДС в дясна консервативна партия. Което само по себе си е абсурд – един електорат, който иска радикална реформа, няма как да е консервативен. И ако се бори против привилегиите на елита – няма как да е десен. Това бе недоволен от олигархията и радикален електорат. Да го наречеш десен и консервативен, бе нещо като трансджендърна операция според мен, само дето хирургът не сменя гениталиите, а мозъка.

Но няма да изброявам всички недоразумения в биографията на синята партия, ще добавя само последното –

СДС се вля в ГЕРБ

- партията на

втория ешелон

от бившата БКП

А БСП, партията на червения елит, е в коалиция с “Демократична България”. Това ако не е трансджендърна операция, не знам кое е.

Останките от партията на демокрацията се превърнаха в партия, която я е страх от демокрацията. Нейният девиз е “Чужденците ще ни оправят”. Ще кажете – кой си ти, та да съветваш сините? Ти си отвън, гледаш отстрани и ехидничиш. Моят отговор е, че ако човек е вътре в реката, не може да види накъде отива тя. Трябва да си извън нея, застанал на някой баир, та да видиш дали завива наляво, или надясно, или направо пресъхва.

Ако пресъхналият син избирател иска да излезе от капана, в който го вкараха политическите технолози, трябва да се бори за истинско представителство, а то е възможно само чрез чисти мажоритарни избори в 2 тура. А сега? Не стига, че не ви дават да си избирате политиците, а ви натресоха и машинното гласуване, та да не виждате кой брои гласовете и как. Я изправете снага! България има нужда от вас! Украйна - също!