Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Овчаров Кадър: Нова тв
Румен Овчаров Кадър: Нова тв

Ако откажем да платим руския газ в рубли, има реална опасност да останем без доставки, заяви в предаването на Би Ти Ви  "Лице в лице" Румен Овчаров.

Според него трябва да сме благодарни, че Русия не е спряла кранчето на синьото гориво през студените февруари и март.

"Днес прочетох, че една от ватиканските банки вече е купила 10 млн. рубли - допълни той. - Имаше един проф. Котлър, специалист по маркетинг, който казва: "Когато духа вятър, едни строят стени, а други правят вятърни мелници. Аз съм сигурен, че някои държави, които много хитро ще си изиграят сега ролята, ще спечелят огромни пари, като се явят посредник между Русия и всички тези, които твърдят, че няма да плащат."

Според него позицията на БСП срещу войната е най-принципна.

"Аз едва ли мога да бъда защитник на Путин, но ако сега се запитаме какво искаше Русия, то е Украйна да не влезе в НАТО - нещо, което сега Украйна сама предлага - аргументира се социалистът. - Второто нещо, което искаше Русия е изпълнение на Минските споразумения, което предвиждаше особен статут на Донецка и Луганска област. Това толкова ли беше трудно да стане при положение, че сега всички са готови да го направят. И не го направихме преди месец и половина, а се чудим защо сме във война."

На въпрос дали БСП ще излезе по-силна от това управление, той бе скептично настроен - по думите му Столетницата винаги е губела между 50 и 70% заради участието си във властта.