Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: БСП
Корнелия Нинова СНИМКА: БСП

За нас управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов беше задкулисие, паралелна държава и още през 2017 г. публично обявихме, че се крадат 10 млрд. лв. Последните 5 г. многократно внасяхме конкретни сигнали.

Това каза вицепремиерът Корнелия Нинова пред журналисти в парламента по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Що се отнася до юридическата страна на ареста - в следващите часове и дни органите трябва да си извършат процесуално-следствените действия, да се запознаем с доказателствата и очакваме да си свършат работата, допълни Нинова. 

Не знаех за ареста, каза тя. 

Не, не споделям мнението, че тези арести се случват, за са се потули нещо друго. Ако под нещо друго имате предвид разговори за износ на оръжие за Украйна, за стотен път го казвам - категорично не. Ние няма да подкрепим такова решение. Смятаме, че това ще ни въвлече във войната. Ние искаме преговори и край на войната. Не сме го обсъждали с другите партии от коалицията, каза тя. Според нея Борисов и ГЕРБ биха подкрепили такова решение. Но настоя, че е вицепремиер и я вълнува националният интерес на България, който бил страната да не се въвлича във война.

Не познавам доказателствата и мисля, че така е редно. Има си органи. Вярвам, че доказателствата са стойностни, истински и сериозни, за да се стигне до този процес, заключи Нинова.