Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един огромен пазар чака незадоволен – пазарът на антиваксърите

Омикронът отваря необятни хоризонти за предприемачите. Просто ми е жал да гледам как българският бизнес си седи в карантина, проси помощи от бюджета и не чува призива на новото правителство да развърже торбата с иновациите.

На запад фармацевтите ще се изпотрепят кой пръв да извади новата ваксина. Те действат бързо, тъй като омикронът се движи светкавично. След 2-3 месеца ще се окаже, че е заразил цялото човешко население и половината от останалата фауна, и тогава вече никой няма да иска да се ваксинира без бой.

Професор Огнян Кунчев изчисли, че тук скоро ще достигнем по 70 хиляди заразени на ден. За 10 дни – 700 хиляди.

За 3 месеца –

6 милиона

и 300 хиляди

Така до април цяла България ще е естествено имунизирана и бизнес възможностите ще изчезнат.

Няма време. Но българските фармацевти са прави, че не се хвърлят в бизнеса с ваксините. Защо да се хабят, когато знаят, че пазарът е резервиран само за фирми, в които Бил Гейтс има дял? Ето на, руският “Спутник” е вече на две години, но още не е лицензиран за Европа. И ако Путин наистина нахлуе в Украйна, то ще е за да сложи на руското малцинство руска ваксина с руски чип, та да му писка във вътрешното ухо “Вставай, страна огромная”.

Пазарът с ваксините е резервиран, но пазарът с антиваксините е свободен.

Само в България живеят поне 3 милиона антиваксъри,

които хем желаят всеки ден да пазаруват в мола, хем държат да имат поколение. Защо да са принудени да жертват едното заради другото? Какво пречи да се създаде продукт, който напълно да премахва ефекта от ваксината до 2 часа след поставянето? Отиваш, боцкат те с “Файзар” например, вземаш си зеления сертификат, след което в съседния кабинет ти удрят един “Антифайзар” и вече си спокоен, че сперматозоидите ти са кукуряк.

Хем си ваксиниран де юре, хем де факто не си. И всичко е леге артис. Джокович сигурно би платил милион за такава ампула. То и другите световни тенисисти също не са бедни, а много от тях предпочитат да си запазят репродуктивните възможности. Какво са едни 1000 долара пред удоволствието някой ден да мъчиш детето си на корта?

Антиваксърският пазар е огромен и девствен. По света сигурно има милиарди фанатични антиваксъри, които са готови да платят заради принципите си. Някои и сега дават по 300, 500, дори 700 лева за фалшиви зелени сертификати, при положение че истинските са безплатни. На тези хора трябва да се помогне. Не трябва да влизат в конфликт със закона, нито да попадат в затвора, където ще ги ваксинират недоброволно и с най-дебелата игла.

Някои клиенти

искат ваксината,

но не искат чипа

Какво пречи на родната техническа мисъл да създаде апаратура за “дечипиране”? Може да се използва лазер или може би магнит – няма да им давам конкретните подробности, за да не ги патентова някой шпионин. Слагаш дечипизатора върху убоденото място, натискаш копчето, чуваш едно “пиук” и чипът е обезвреден. За наказание Бил Гейтс чува такъв пронизителен писък в слушалките, че очилата му се пукат.

Бизнес идеи – колкото щеш. Какво например пречи да усъвършенстваме маската N95 с малка прахосмукачка? Тя ще засмуква всички аерозолни капки край лицето и ще ги прокарва през дезинфекциращ филтър на кръста. Ако сте съвсем чужд на технологиите, може да правите обръчи за социална дистанция. Те ще имат диаметър от 3 метра и ще се закачат с ремъци на талията. Милиони хора по света са убедени, че омикронът заразява през 5G мрежата. Какво пречи да им се продава специален софтуер, който да ваксинира телефона? Или още по-просто - да се предлага замяна на 5G телефона с безопасен 4G или дори 3G.

Новият министър на електронното управление Божидар Божанов съобщи, че първата задача на ведомството му е електронната идентификация. Сигурно има предвид чипове върху личните карти. Това вече е старо,

в Китай например навсякъде има камери,

благодарение на които човек е перманентно идентифициран, като първа крачка към дистанционното управление.

Ние засега изоставаме от Китай, но ако сте в бизнеса с програмирането, какво пречи да разработите софтуер за лицево разпознаване, който автоматически да пише обвинителен акт на всяко лице, което се разхожда без маска? Докато излезеш от мола, отвън вече те чака баничарката на полицията.

Това може да е съвместен проект на министерството за електронно управление, МВР и съдебната система. За съжаление, прокуратурата няма да вложи цялата си душа в общото дело, тъй като Гешев още не е сменен. Той е аналогов прокурор, а на промяната е нужен цифров.