Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Джасим
Емил Джасим

Ето какво накратко е необходимо да се промени в българската образователна система, за да могат децата на България да растат като отговорни личности, способни да сбъдват мечтите си:

Децата да учат различните предмети по интересен и модерен начин, а не по остарели и скучни учебници, пълни с неразбираеми дефиниции и текстове. 

Оценяването да се извършва по много различни методи, не само с тестове както е досега във всички училища, които трябва да спазват само и единствено стандартите на МОН. 

 Да могат да правят връзки между предметите, а не да ги учат отделно по вече остарялата класно-урочна система. 

Да правят връзки с истинския живот, а не да учат само, за да изпълнят критериите на разни чиновници от МОН, които отдавна са скъсали връзката с класната стая. 

Да изследват собствените си предпочитания за учене вместо да се съобразяват с някакви изкуствено създадени нужди от остарялото разбиране, че учениците са нужни на държавата бъдещи “кадри”, а не свободни личности, които сами ще изберат какви да станат. 

Да развиват своите собствени силни страни, а не да бъдат вкарвани в калъпа на "държавните образователни изисквания". 

Да растат като граждани на света, които са загрижени за средата около тях, без да забравят своя корен. 

1?? Uwekind International School е единственото българско училище, което предлага Middle Years Program от световната система International Baccalaureate (Международен бакалореат) в София. ?

И нямаме съмнение, че нашите ученици ще бъдат подготвени за света извън училище, защото... не за училището учим, а за живота.

#НиеЗнаемКак

#25годиниУвекинд

#UwekindFTW

*От фейсбук!