Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерите на "Продължаваме промяната" на консултации при президента
Лидерите на "Продължаваме промяната" на консултации при президента

Следващите му цели са много по-амбициозни

Тези дни четата на Кирил Петков застана твърдо зад Бойко Рашков, а и ДБ, и ИТН мълчат в знак на съгласие. Изводът е, че коалицията на промяната си харесва рашпилата и тепърва ще я използва. (Б.р. - рашпила е инструмент, който се използва в дърводелството и за моделиране на дърво.)

Ще я използва, и то с много по-голяма сила. Първо, защото едно редовно правителство може и трябва да чегърта по-ентусиазирано от служебното.

ПП вече обяви, че ще съкрати държавната бюрокрация с 15 на сто. Така ще разчисти дълбоко окопаните гербаджийски мишоци, които си въобразяват, че са защитени от Закона за държавния служител.

Те горчиво се лъжат. Ще бъде простено само на тези, които незабавно приемат промяната с цялата си душа и сърце и дадат безспорни доказателства. Но това ще е само началото.

Голямата

стратегическа

цел на

чегъртането

ще бъдат

местните избори

през 2023 година, когато трябва да падне основната крепост на ГЕРБ – общините с техните хиляди и хиляди служители, контрагенти, арендатори, чистачки, асфалтаджии, озеленители, бояджии и още какви ли не – около половин милион българи, които се хранят от добрата воля на досегашните управляващи. Това е социалната база на ГЕРБ, нейният твърд електорат, който гарантира на партията челна позиция при всякакви избори.

Затова не е достатъчно само да се превземат общините. Там също трябва да заиграе голямата метла.

Местните администрации и тяхната клиентела трябва да бъдат прочистени от комисарите на ГЕРБ, а оцелелите да се превъзпитат в духа на новото време.

Тук-там ще трябва да падат и глави (в преносен смисъл, разбира се), но това ще засили лоялността към промяната.

Превъзпитанието

на общините

може да отнеме

доста години

и повече от един мандат управление, но още отсега е важно да се нанесе мощен удар по репутациите на гербаджийските кметове и общински съветници с разкрития за далавери, изневери и морално разложение.

Затова Бойко Рашков и подчинената му система са толкова важни - още повече че прокуратурата е в ръцете на класовия враг.

Докато Иван Гешев не бъде най-сетне отстранен, налага се да бъдат засилени функциите и на другите чегъртащи структури, като например Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Освободена от Цацаров, тя ще се превърне в юмрук на революцията.

Както вече обяви Кирил Петков, тя ще се трансформира в антикорупционна агенция и ще получи пълните права да разследва, подслушва, арестува, конфискува и т. н.

Освен това ще настани своите комисари във всички други министерства и агенции, където те ще си сътрудничат с вече внедрените резиденти на ДАНС и МВР.

Така ще се образува

мощен триглав

чегъртащ

конгломерат

от антикорупционната агенция, МВР и ДАНС. Той ще засенчи прокуратурата и ще я прати на заден план, докато не бъде изчегъртана.

Както би казал Ленин, след победата на народната власт класовата борба се засилва.

Но какво би могъл да противопостави ГЕРБ, за да оцелее в своите общини?

Вероятно все още нереформираната прокуратура ще продължи да гризе цървулите на Бойко Рашков и другите комисари на промяната със своите недоказани разкрития.

Но това едва ли ще има някакви юридически и политически последствия. Ако разчита само на подобни акции, ГЕРБ едва ли ще може да запази и двама-трима от своите 17 кметове в областните центрове.

Големите градове са натрупали и продължават да трупат толкова много грехове, че старозаветният Бог отдавна да ги е изпепелил. И всичко това се пише на гърба на управлявалите досега.

Не съм наясно как стоят нещата в Пловдив и Варна, но в София ГЕРБ е готов да тупне като зряла круша от дървото.

На последните парламентарни избори във всичките три софийски избирателни района ПП води с някъде между 32 и 36% срещу малко над 22 на сто за ГЕРБ. Като добавим гласовете на ДБ и БСП, то ГЕРБ няма шансове.

Вероятно ще се задоволи със скромната роля, която днес играе БСП. Но пък напоследък софийският избирател взе да си върти опашката като вентилатор.

Само преди 5 месеца водещата софийска партия бе ИТН с някъде между 25 и 30 на сто от вота, а ДБ бе почти наравно с нея. После “Промяната” изсмука жизнените сокове и на двете, спаружи и БСП, докога ще ги задържи? За 2 години софийското колело на съдбата може да се завърти поне 10 пъти.

Тук си представям възможното противодействие на ГЕРБ не заради самата ГЕРБ, а заради София. Сигурен съм, че партийната пропаганда ще наблегне на стореното – околовръстния път и метрото. Но те са налице и днес, а рейтингът е под морското равнище.

За да спаси поне

част от капиите,

ГЕРБ трябва да

направи нещо

съвсем друго

Например радикално да реформира почистването, защото колкото и пари да потъват в тази дейност, София продължава да е най-мръсният град в Европа. Още като излезе от блока сутринта, софиянецът се сблъсква с такава отврат, че целият му ден е развален. За 2 години това спокойно може да се промени.

ГЕРБ може да спре разграбването на парковете и градинките например. Защото то е като ненаситна ламя. Сега ламята е зейнала да лапне и кортовете на “Академик” в Борисовата градина, благовидно скрита зад името на народния любимец Григор Димитров.

Като добавим и лятната къпалня “Мария Луиза” плюс бившите кортове на БСФС, на практика целият парк от Орлов мост до улица “Незабравка” вече е разграбен! Как смятате да печелите избори с този тежък грях?

Какво пречи на ГЕРБ да спре грабежа на “Академик” и да се опита да върне “Мария Луиза” на софиянци? Или най-сетне да спре презастрояването с ЖК комплекси в полите на Витоша, където дори няма канализация?

Идеи като тези са много. Когато елитите се чегъртат, би трябвало да са по-щедри към населението. Нали все пак и от населението до известна степен зависи кой кого ще изчегърта…