Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Присъдата бе произнесена от Бургаския окръжен съд.
Присъдата бе произнесена от Бургаския окръжен съд.

Двама мъже и млада жена бяха признати за виновни и осъдени от Бургаския окръжен съд за грабеж, извършени в Слънчев бряг преди 3 г. 

Мартин М. и Георги К. са признати за виновни в това, че на 8 юни 2018 г., в съучастие помежду си като съизвършители и с подсъдимата Християна Т., действаща като техен помагач, отнели чужди движими вещи - пари на обща стойност 960 лева от С. С., като употребили сила.

Съдът наложи на подсъдимия Мартин М. 2 г. затвор, а на Георги - 1 г. и 6 м. Помагачката им Християна се отърва с условна присъда от 1 г. с 3 г. изпитателен срок.

По данни на прокуратурата тя съблазнила пострадалия и го отвела в района на хотел "Кокиче". Там обаче двамата й авери били в очакване. Жената ги уведомявала, включително и по телефона, за действията си и за придвижването си с жертвата.

Прокурорът поиска от съда тримата подсъдими да бъдат признати за виновни, като отчете, че подсъдимият Мартин М. е действал при условията на опасен рецидив. 

Тримата адвокати на подсъдимите  пък пледираха пред съда за оправдателни присъди. Адвокатът на Георги К. изгради своята защитна теза на проявена ревност от страна на неговия повереник спрямо пострадалия С. С. Според защитата, Георги е нанесъл побой на пострадалия в състояние на афект, заради проявена ревност.

Защитата на Мартин М. също поиска от съда да постанови решение, с което да се произнесе невинността на подсъдимия. Според защитника на Мартин М., обвиненията срещу него са абсолютно недоказани.

Адвокатът на Християна Т. пък  изтъкна като смегчаващи вината обстоятелства нейното чисто съдебно минало.