Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Популистите доминират в парламента, Радев също е популист, каза в предаването "Говори сега" Росен Плевнелиев. Това което прави Радев не е по-различно от това което прави Тръмп. ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, патриотите трябва да се противопоставят на този президент, който руши нашата демокрация. 

"2014 г. аз бях в същата ситуация, помолих НС да ревизира бюджета но не поставих ултиматум - посочи Плевнелиев. - Министърът на финансите казва: искаме да увеличим разходите с 1,8 млрд. лв., в друго интервю казва - събрахме 2,1 млрд. лв. повече, тогава за какво? 

Приходите били извънредни, допълнителни, взеха всички пари на магистрала Хемус, има рекорден растеж, мисля че бе елементарен пр да не разпусне НС по-бързо за да громят лошите.

Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече хора в българската политика, работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев, чудесен човек, направил е много за България, защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции?

Хърватска ще печата евробанкноти от 2022 г, 20 президенти ми звънят от 2 месеца и ме питат какво става, че сме по-зле от всички на Балканите? 

На Гърция й преведоха 27 млрд. евро. 

Какво направиха те? Изчегъртаха Хемус, извадиха всички строители на протест?" 

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди 2 месеца и половина.

"Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че от това, което виждам нито вие, нито аз - хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения. Вчера ми звъни президента Стоянов за промените в закона за НСО - не разбраха ли, че бившите президенти продължаваме да играем роля, на летището да посрещнеше гост с някоя баничарка ли? Президентът Стоянов е чудесен, най-доброто, което имаме! За президент ни трябва ново лице, който е мъдър, да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е.