Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Унгарското правителство инвестира в спортната инфраструктура в съседни страни в райони с компактно унгарско население. На 3 септември в Бачка Топола /Топоя на унгарски/ във Войводина, Сърбия ще бъде открит еко-стадион красавец с мач на местния отбор и маджарите от Ференцварош. Съоръжението е супер модерни с капацитет 4 500, зрители. Подобно Орбан финансира и за Шепши в Трансилвания, Румъния и Дунайска стреда, Словакия. Луди пари ще се дадат и за нов стадион на Осиек, Хърватска.

В самата Унгария са дадени 800 милиона евро за общо 32 нови стадиона, начело с "Ференц Пушкаш", на който играха по време на чумата доста европейски грандове и 4 мача от Европейското по футбол.

За 12 години, благодарение на Орбан, нови стадиони имат Ференцварош, Види, Дебрецен, Хонвед, Вашаш, МТК, Уйпещ, Мишколц, а “Академията Пушкаш” е архитектурно бижу.

С фантастичния плувен комплекс “Дуна Арена”, гребната база в Сегед, десетките спортни зали и строящия се стадион по лека атлетика, Унгария е със спортна база на световно ниво.

Спортистите се отблагодариха с 20 олимпийски медала и една торба отличия на световни и европейски форуми.

(От фейсбук)