Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато ме задържаха на Росенец един полицейски началник влезе в буса и каза: "Свободен си. Бойко каза да те пуснем", разказа депутатът от ДБ

"Кадрите с полицейското насилие на протестите са с огромен обществен интерес. Така, както Гешев пуска избирателно есемеси от телефона на президентските съветници в сайта на прокуратурата, можеше да публикува и тези записи", каза по БНТ депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев. 

"Българските протести са мирни. Битите хора у нас не са ултраси. Това е обществен проблем, защото не е единичен случай. Така беше и през 2013 г., така беше и на Росенец. Там бях влачен по земята и бях задържан. Тогава влезе един полицейски началник в буса и каза: "Свободен си, Бойко каза да те пуснем". Това не е нормално. Това е огромен проблем. Той се меси в работата на полицията, той иска да е прокурор и съдия. Терзийски и Маринов са инструменти. МВР обслужва структури на дълбоката държава като "Осемте джуджета". Става дума за системен проблем, който започва от главния прокурор", заяви още Мирчев. Според него проблемът идва от  Борисов и Гешев, а следващото ниво са бившите вътрешни министри и настоящи депутати от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски.

"Тези двамата са същите, които организираха акцията с белия автобус през 2013 г. Терзийски ръководеше акцията на полицията и на Росенец. Не знам как ще имат мъжеството да влязат в пленарната зала. Не знам как гледат децата си в очите. Ако имат капка мъжко достойнство трябва да напуснат парламента", категоричен е Мирчев.