Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

28-годишният Юмер Мехмед
28-годишният Юмер Мехмед

Версия: неуредени финансови отношения и рекет са причините за жестокото убийство

“Ела, че застрелях една мърша”, казал екзекуторът Станимир Рагевски на авера си Деян Дичев, двамата изхвърлили 3 чувала с човешки останки

Подозират, че арестуваният за убийството на Юмер Мехмед е ликвидирал и брокерката Теодора Бахлова, но той не признава

47-годишната бургазлийка е в неизвестност от 10 месеца, последният човек, с когото е разговаряла, е бил старият приятел Рагевски

28-годишният Юмер Мехмед от разбитата банда на Димитър Желязков - Митьо Очите, който изчезна на 4 август т.г., е бил застрелян в тила, след което нарязан на парчета.

Екзекуцията

е станала в

апартамент

на VI етаж
в бургаски квартал, който след това е бил старателно почистен.

“Трупът е разчленяван няколко дни поред, поставен е в множество малки торбички, а те сложени в 3 големи чувала. Чувалите пък били напъхани в бидони.

По този начин разчлененото тяло на жертвата е изнесено от апартамента, в който е застреляна”, съобщи на брифинг в четвъртък шефът на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Той потвърди информацията на “24 часа”, че за убийството е задържан единствено Станимир Рагевски.

След като убил и разчленил тялото, 55-годишният бизнесмен повикал своя бивш служител от несъществуващо вече заведение Деян Дичев.

“Ела, че застрелях една мърша”, казал Рагевски. Двамата изхвърлили разчленения труп на нерегламентирано сметище близо до езерото Вая. Зловещата находка е открита от криминалистите късно вечерта на 11 август.

Единият крак

обаче липсвал
и оперативна група се върнала отново го да търси според запознати.
Неуредени финансови отношения вероятно са причина за жестокото убийство, което бе разкрито за броени дни.

Бургаският предприемач Станимир Рагевски, който има участие в 6-7 фирми за строителство и търговия с недвижими имоти, бе арестуван на 7 август, ден след като изчезналият Юмер бе обявен за общодържавно издирване.

В сряда в късния следобед прокуратурата му повдигна обвинение за отвличането на Юмер Мехмед. Пред “24 часа” окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев уточни, че обвинението ще бъде променено и Рагевски вече ще отговаря за убийството на Мехмед.

Помагачът му Дичев засега оставал само свидетел по делото.
Рагевски бе

задържан в един

от офисите си

на ул. “Александър Стамболийски”,

който полицията претърси. Щателно бе проверен и бял мерцедес, паркиран пред сградата. Оказа се, че именно в него се е качил Юмер.
Малко по-рано той си уговаря среща с някого по телефона. По това време се намира на строителен обект на ул. “Иван Богоров” 42, тъй като ръководи бригада. В уречения час отива на паркинг близо до строителния обект.

След като не се прибира и на следващия ден, а телефонът му е изключен, приятелката му Габриела подава сигнал в полицията. Юмер е обявен за общодържавно издирване на 6 август.

Полицията е вдигната на крак за издирването на криминално проявения мъж, който от 2018 г. се разследва и за участие в организирана престъпна група за рекет, палежи и наркоразпространение, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков.

Бургаските криминалисти са подсилени с двама спецове по тежките престъпления от София. Сформиран е спецотряд, който издирва Юмер. След като преглеждат десетки видеозаписи от камери на няколко места, разследващите успяват да сглобят маршрута на белия мерцедес, в който Юмер се качва. 

Изчезналата Теодора с дъщеря си
Изчезналата Теодора с дъщеря си

На един от записите се вижда как от колата слизат Юмер, Рагевски и още един мъж, а по-късно се връщат всички без Юмер, разкриват отлично информирани пред “24 часа”.

Открити са и

следи от кръв,

която се оказва

на изчезналия
28-годишен мъж. Докато криминалисти разплитат пъзела, арестът на 55-годишния Станимир Рагевски е удължен на 72 часа. В късния следобед на 11 август от прокуратурата вече имат готовност да му повдигнат обвинение за отвличането на Юмер.

Подозират и убийство, но все още съдейки по косвени доказателства. Работещи по случая нямат съмнение, че човекът от бандата на Очите е бил ликвидиран, защото се е опитвал да изнудва бизнесмена Рагевски.
Според една от версиите

рекетът е

свързан с

мистериозно

изчезналата

брокерка
на недвижими имоти Теодора Бахлова, която е в неизвестност от 29 октомври 2020 г.

Тя изчезва след среща със Станимир Рагевски, отново посред бял ден, както и Юмер. Криминалисти допускат, че Юмер дори може да е бил замесен в похищението на Теодора или пък да е научил подробности за изчезването , заради което е започнал да изнудва Рагевски. Или пък да е станал твърде неудобен за бизнесмена заради други наказателни акции, в които е участвал.

Пред “24 часа” приятелката на Юмер разказа, че той е очаквал среща с Рагевски, след която щял да си реши всички финансови проблеми.
Юмер намеквал, че бизнесменът имал пряка връзка с изчезването на Бахлова. Брокерката и предприемачът се познавали отдавна. Били бизнес партньори и осъществявали крупни сделки.

А по думите на дъщерята на Теодора - Християна, дълго време Станимир бил сред близките приятели на майка . След нейното изчезване обаче поведението му станало подозрително. Християна твърди, че той се опитал да злепостави майка , носейки в полицията

торбичка с

наркотици, за

която твърдял,

че я е открил

в колата

на изчезналата жена.
Късно през нощта на 11 август Християна написа във фейсбук: “Току-що тялото на Юмер е намерено разчленено и съучастникът на Станимир Рагевски е задържан. Признали са, че са убили майка ми. Ще ви съсипя, убийци, ще спя пред дирекцията, но ще ви съсипя!”.

На другия ден момичето застана пред ОД на МВР, облечено в черно. Разследващи обаче са категорични, че на този етап Рагевски не е направил самопризнания нито за убийството на Юмер, нито за изчезването на брокерката. 

На брифинг бяха изнесени подробности по разследването - окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващият Десислава Трифонова и старши комисар Калоянов (от ляво на дясно).
На брифинг бяха изнесени подробности по разследването - окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващият Десислава Трифонова и старши комисар Калоянов (от ляво на дясно).

След изчезването на брокерката се работи и по версията самоубийство, но безуспешно. Дъщерята категорично я отхвърля. Разказва, че в деня на изчезването на майка двете са разговаряли 40 минути по телефона. Теодора имала планове да се върне за известно време в Лондон, където живеела през последните 5 г.

По времето,

когато Теодора

е похитена, Юмер

е в Бургас под

домашен арест
Той прекарва няколко месеца в столичния арест с останалите 11 души от обкръжението на Митьо Очите. Първо е пуснат под домашен арест, а през декември 2020-а мярката му е заменена с “подписка”.

Според държавното обвинение Юмер е имал участие в палежите на няколко катафалки, а наказателните акции били поръчани от Митьо Очите, който притискал собственици на погребални агенции.

От началото на тази година Юмер навлиза в строителния бизнес. Става шеф на бригада във фирма на свои приятели и според приятелката му работи упорито от сутрин до вечер.