Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да си взема Ники Кънчев под наем, обмислям тези дни, след агресивното предлагане на работодателите му по Нова.
Ще си го наема да си гледаме телевизия. Като в онзи виц с алкохолика събеседник, дето объркал адреса и се отзовал на повикване за жиголо.
При нас грешки няма да има. Няма да има неудовлетворени и разочаровани, защото всичко ще си е описано клауза по клауза в договора, в приемно-предавателния протокол. Ще си го наема и двамката ще си седим и ще си коментираме информационния и развлекателно-забавляващия поток по телевизията. Освен че ще си общувам с истински чаровник, ще си осигуря материал за дописки и статии до сетния брой на вестника.

Ники е човек, който
има какво да ти каже

Дори когато не е със слушалка в ухото и няма връзка с редакторите в апаратната, все ще измисли нещо духовито, а аз ще се разбера предварително за авторските права и така ще издигна на качествено ново равнище опитите си за споделяне на впечатления от дейността на медиите, които някои амбициозно наричат критика.
Твърдото решение го взех в една рекламна пауза на "Черешката на тортата", ако не се лъжа, докато чаках изненадата с десерта в дома на Милен Цветков. Милен не знам дали го предоставят и при какви условия, но на този етап и на мистър "Стани богат" скланям.
Идеята да наема телевизионна звезда, ме облада още преди години, като видях онези билбордове с подредените на тях Део, опосумите, Ники Кънчев и още някой, не помня вече кой от съратниците на Нико Тупарев. Ники Кънчев ми е най на сърцето, ако трябва да си говорим истината. Може да се изпусне, докато поливаме с водка (или каквото пие напоследък) телевизионния маратон, за някой трик, как се става милионер и да си издействам участие, та да има файда и в материалния смисъл от общуването с най-знаещия измежду водещите. Откак ме завзе мисълта да дотирам родните звезди, започнах да надавам ухо за многобройните практики от този тип. Чух, че отдаването под наем у нас не е от вчера и ние, подобно на страните с традиции от физиономията си да извличаш всевъзможни ползи, сме се усетили своевременно. Проучването ми сочи, че например Мария и Рачков били най-канените гости на сватби, кръщенета и прочие тържества. Възможно е и за погребения да ги ангажират, но каквото не знам, не знам! Цената не е бог знае каква за новобогаташа, който може цяла вечер да се снима, да танцува и да слуша смешки директно от господарите на ефира. Да туриш под твоя власт, да подчиниш един вид, самите господари на ефира!
Ей на това му викам аз баровец! За бракоразводни дела също ми се струва ефектно да прежалиш част от издръжката за детето, която и без друго ще ти я присъдят по-човешка, като видят какви приятели - свидетели имаш. Слагаш ги да приседнат в залата от твоята страна, от страната на благодетеля си, да се втренчат в обвинението, пък да видим как съдията ще смее да ти отреже главата!
В моя случай по е интересно

Кънчев дали ще ми направи отстъпка заради доброто
старо време,

когато съвместно се изявявахме в едно позорящо творческата биография и на двама ни предаване, но искрено се надявам да даде воля на сантимента и това да ми го фактурират по възможност.
Хубаво е да се слиза при хората. Да им се посядва на дивана и да им се пие от питието, дето са си приготвили за среща с близък на сърцето човек. Ето и във формата на Паприка латино, "Черешката на тортата", как от дума на дума разбираш съкровени подробности около брачния живот на Камелия Воче или ти става кеф, че и Милен пие бира от бутилката, нищо че е на гости и го дават по телевизията. Какви още ползи бих могла да извлека от инвестицията си в енциклопедиста Кънчев? Сетих се! Може да ми сподели, ако го поразмекна, как така, без да ми има номера, ми се обажда от името на МТел и ми обещава печалби от не помня вече колко хиляди лева само срещу един есемес. Аз есемеси не съм му пускала, а и такива пари не чакам. Виж, да отида да седна на стола на богатството и с малко помощ от приятел, дето ми е бил наемен телезрител, така става. Какво още? Има и друго! Ще ми каже и за пингвините от търговска верига "Зора" и дали хладилниците си ги бива, щото ако не е изкярил един хладилник след толкоз взаимодействия с пингвини, срамота! Може да си доведе и приятелите. Део абсолютно може! Виж,

опосумите, жените
и приятелките им,
ако обичат, да си
останат у тях

Сега, като се замисля, малко след топлото предястие у Борко Чучков (домакинът в "Черешката на тортата"), който първо заведе тумбата да гледат "Тилт" в киносалона на Министерството на културата и добре направи, защото е добре първо естетическите си потребности да засити човек преди физиологичните, та замислям се, всеки ли е склонен да изкара някой лев от едното име красно и от физиономията си. Дали има звезди, които не се отдават под наем, колкото и да ти се ще да си ги осигуриш за мимолетно общуване. Такива, дето, колкото и да ти се иска да им се разхлипаш на рамото или да им удариш една приятелска целувка, няма как да стане. Реших да попитам една такава, която за щастие познавам лично. Наталия Симеонова. Тя разговаря с абсолютно всекиго, който понечи да я поздрави или да каже нещо на улицата
Ако тръгнеш с нея пеш, рискуваш да пристигнеш много след началото на събитието, за което си се запътил. Тя е нормална, земна и непринудена, в същото време по един характерен начин за хората, които дълго остават на екрана, и се чудиш какво ги прави различни, недостижими. Чудила съм се как стига търпението да се снима с всевъзможни пубери и да им раздава автографи на салфетки и каквото им попадне. То си е удивително в това време на груба сила и бързи връзки за една нощ как рейтингът на морето от любов, в което Наталия плува вече десета година, расте, а кандидатите за драматични развръзки се множат. Дали си даваме сметка, ако сълзливите, често пъти банални лични драми не бяха изискано предлагани от предразполагащата, сладкодумна и проницателна Наталия, какъв отлив на зрители щеше да отбележи морето още след първата си година.

Някои звезди
просто, слава богу,
са си звезди

и не са склонни да пилеят озарението си за бенгалски фойерверки около някоя и друга аванта. Да се възползваме от търсенето, че утре може да ни няма в телевизора, да ни няма в снимките на жълтите вестници и хич и да не се сетят как ни беше името, като се разминем на някое парти. Това е ужасът на хората, осветени от прожекторите и лампите на камерите. Това е и мотивът им да не му мислят много, като скачат в алъш-вериша със... себе си.
Хем си мисля, хем слушам как ехидничат насаме с камерата поканените на трапезата на един пишман готвач, музикант по призвание. Хвалеха допреди малко салатата му, а като ги уединиха да споделят впечатления, това било, онова не било. Кисели краставици! Що сме такива, се чудя, но и този въпрос ще обсъдя с Ники, само веднъж да го туря на дивана и да му пусна телевизора.
Дяволска работа е пустата му кутия за щастие! Днес ти е осигурил всичко - почести, мили очи, жарки думи на признание и блясък в погледите на обратния пол (може и на собствения ти, ако предпочиташ). Утре хич и не ще да знае за тебе. Нито той, нито онези, които са те гледали с него в очите през телевизионната витрина.
Ще си поръчам Ники Кънчев за ордьовър, основно и за десерт пак ще си го поръчам, хващам се, че си говоря сама и довършвам вечерята с веселата компания доморасли звезди, които си ходят на гости, за да демонстрират кулинарните и социалните си умения, а ние воайорски да преглъщаме и да пъдим скомината...
Можем да си направим и "Черешката на тортата".

Аз ще му готвя,
той ще ме изпитва
на конспекта за
"Стани богат" 2012-а

Не е зле. Остана да видя какви оценки ще се откъснат от сърцето на Джуджи, общински кмет, фюжън музикант и Кристина Димитрова по повод загорелия шоколад, предвиден за глазура на десерта у Борето Чучков. Мисля си, как падат част от задръжките, когато човек се храни, и колко е основателно да се твърди, че заприличваш на онова, което ядеш, но и на онова, което мислиш, а когато ядеш, си по-склонен да споделяш какво ти се върти в главата. Умно шоу. Жалко, че пак трябваше чужденци да ни научат как се прави едно нискобюджетно, но изключително задушевно и провокиращо предаване.
Като се зазяпах по "Черешката на тортата", та се сетих как в онези далечни времена, когато си въобразявахме, че измисляме радиото и телевизията, с Ники Кънчев ни събра меракът да направим предаване за еротика по телевизията, а пък в едно радио шепа ентусиасти от студентското предаване "Ку-Ку" правехме радиовариант на Ку-куто, докато похапвахме, и беше още по-предразполагащо за откровения, защото по радиото не се вижда как боравиш с ножа и вилицата, и остава тайна, ако си залепиш спагет на ревера. Тогава аз си мечтаех за телевизионна реплика на разговорите на маса, но в онези времена това звучеше кощунствено.
Сега обаче е дошъл моментът! Като си наема Ники Кънчев, всичко ще обсъдим. А дотогава, лека и доходна!