Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убийството, което е извършено на 7 декември 2022 г., било предшествано от удари, които Адил А. нанесъл на Силвия С. на публично място и пред свидетел СНИМКА: Pixabay
Убийството, което е извършено на 7 декември 2022 г., било предшествано от удари, които Адил А. нанесъл на Силвия С. на публично място и пред свидетел СНИМКА: Pixabay

57-годишният Абил А. ще лежи в затвора доживот за убийство на жената, с която съжителствал.

Варненският апелативен съд потвърди присъда на Шуменския окръжен съд, с която мъж е бил осъден на доживотен затвор за убийството на жената, с която
живеел на семейни начала.

Абил А. е извършил престъплението по особено мъчителен начин, с голяма жестокост и при условията на домашно насилие, поискал намаляване на наказанието.
Мъжът живеел с 14 години по-възрастната от него пострадала Силвия С. в с. Черноглавци.

Често употребявал алкохол в големи количества, след което проявявал физическа агресия спрямо жената. Тя неколкократно напускала семейното жилище и се приютявала при свои близки, но след това се връщала при Абил, кото й обещавал, че повече няма да я бие.
На 7 ноември 2022 г. на публично място пред свидетел, обаче, той ѝ нанесъл няколко удара, като я обвинил в изневяра.

Двамата се прибрали в дома си, където агресията ескалирала и той започнал отново да я бие. Нанасял й удари по главата и тялото с юмруци и с крака, с маша за камина, рязал ухото й, прогорил с цигара тялото й.

През различни интервали от време Абил А. влизал в стаята, в която лежала 69-годишната пострадала. Макар да забелязвал, че състоянието й се влошава, не потърсил медицинска помощ. Съзнавайки тежестта на причинените увреждания и вероятността за смъртен изход, той заключил къщата със синджир и катинар като знак, че вътре няма хора и напуснал селото, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Пет дни по-късно безжизненото тяло на Силвия било открито от непълнолетния му син.

Подсъдимият бил издирван, установен и задържан.
Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра.
Непосредствена причина за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма.

Иззетите веществени доказателства, заключенията на назначените експертизи не оставят място за съмнение за обема, интензитета, средствата и стадиите в упражненото насилие и неговото авторство.

Подсъдимият е бил напълно наясно с последиците от множеството удари в жизненоважни органи на потърпевшата, сменял е средствата, с които й причинявал болка и е продължавал да малтретира голото й тяло.

По време на 3-годишното им съжителство, той системно я е биел и е взимал парите от пенсията й, за да се снабдява с алкохол.

Подсъдимият е осъждан 2 пъти, включително за опит за убийство.