Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кейт Мидълтън КАДЪР: Инстаграм/princeandprincessofwales
Кейт Мидълтън КАДЪР: Инстаграм/princeandprincessofwales
  • Мидълтън вече е любимата кралска особа на Острова след новината за диагнозата ѝ, но покойната принцеса остава най-обичаната засега
  • Съпругата на Уилям копира свекърва си по стил, обличала се е като нея над 50 пъти
  • И двете поставят на първо място децата си, но се различават по държанието си

Облечена в бяла рокля на кафяви точки от дизайнерката Алесандра Рич. Тоалетът е с дълги ръкави, стигащ до средата на прасеца, стегната талия и панделка на врата. Визията е допълнена от кафява шапка с широка периферия и бяло цвете, обувки на токчета в същия цвят и перлени обеци. Косата ѝ е оформена на нисък кок, а гримът ѝ е съвсем лек, включващ само черна очна линия и розово червило.

Докато тоалетът е прекрасен урок по лятно обличане, хората имаха чувството, че 

пред тях не стои Кейт Мидълтън, а принцеса Даяна

Любимката на народа имаше почти същата рокля, но на черни точки и без панделка на врата. Носила я е по време на събитието Royal Ascot през 1988 г. Тогава тоалетът ѝ бил допълнен с бяла шапка на черни точки, черен клъч, перлено колие и бели ръкавици.

От години съпругата на принц Уилям се стреми да прилича на покойната си свекърва, като според кралските експерти тя се е обличала като нея над 50 пъти. Освен това Кейт не само копира стила ѝ, но има и други общи черти с Даяна, които се забелязват все повече. Двете са като близначки не само с дрехите, но и с отношението си към семейството.

Експертите отбелязват, че основната им прилика е, че Кейт, както Даяна, поставя децата на първо място и винаги е мислила за тях, а не за короната. И двете са признавали колко е важно да бъдеш практична майка, независимо дали става дума за пътуване с малчуганите, докато изпълняват кралски задължения, или за укротяване на непокорни деца. Разликата помежду им е, че Мидълтън е сдържана пред обществото и прожекторите, докато покойната любимка била доста по-дръзка.

Каквито и да са сходствата им,

Катрин върви смело по стъпките на Лейди Ди,

тъй като ново социологическо проучване потвърди, че тя вече е любимата кралска особа на Острова след новината за диагнозата ѝ. Според критиците обаче Кейт има още много какво да направи, за да измести първата съпруга на Чарлз III, която остава най-обичаната жена засега.

Кейт изпревари съпруга си принц Уилям, като 76% от анкетираните британци заявиха, че имат положително мнение за бъдещата кралица. Срещу тях едва 15% не я харесват. Рейтингът ѝ се е повишил с 6 процентни пункта от началото на годината, като през този период тя изчезна от светлината на прожекторите. Престолонаследникът е с положителен рейтинг от 73% в проучването на YouGov и така е вторият най-предпочитан сред кралските особи. Заедно с това хейтърите при него са малко повече - 21%.

Едва ли обаче има знаменитост, чието отсъствие е предизвиквало толкова голям интерес.

Истерията "Къде е Кейт"

може би е съизмерима единствено с начина, по който беше следена принцеса Даяна. За да разбуни духовете, с емоционално видеопослание тя разкри, че се бори с рак и е подложена на химиотерапия. По този начин само за 2 минути принцесата на Уелс обърна дефекта в ефект. Показа слабостта и болестта си и ги превърна в оръжие, с което да защити децата си. Междувременно пожъна нови вълни от възхищение. Мидълтън остана съвършена и в уязвимостта си, а това даде старт на нова порция трескаво лешоядство. Точно както при принцеса Даяна.

Анализът показва, че всички обожават Катрин Мидълтън - момичето от обикновено семейство, в което принцът се влюбва. Жената, която краси кралското семейство и играе перфектно ролята си на брошка на британската монархия. Тя не е хващана в нито един грешен ход. Безупречна майка и съпруга и очевидно изключително силна жена.

Някои критици обаче смятат, че Кейт е обсебена от образа на свекърва си. Ако не е облечена като нея, то почти на всяко публично събитие Мидълтън поставя неин аксесоар. Други твърдят, че

Уилям несъзнателно е намерил съпруга, която толкова прилича на майка му,

а Катрин тайно ѝ отдава чест по този начин.

Елегантното обличане е нещо като талант както на покойната Даяна, така и на Кейт. Двете имат отлично усещане за мода и кралските експерти са категорични, че ако те се познаваха, щяха да обменят ценен опит в това отношение.

Разбира се, от време на време те са си позволявали да се отпуснат и са били по-небрежни. И двете са харесвали едни и същи маратонки за 65 долара.

Въпреки това принцеса Даяна си остава икона на елегантността, а Кейт може да накара една колекция от дрехи да се разпродаде за минути.

Освен това историите на живота им някак също вървят идентично.

Двете са почти от обикновени семейства, но стават кралски особи

и кандидатки за бъдещи британски кралици.

Принцеса Даяна е от благородническо потекло, а Мидълтън има още по-скромно начало - майка ѝ и баща ѝ са работили като стюардеса и полетен диспечер, преди да основат своята компания за партита.

Първоначално Кейт учи в училището "Сейнт Андрюс" в град Пангбърн, Бъкшър, след което завършва Марлбъро Колидж. След него записва История на изкуството в университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия.

Именно там тя се запознава с принц Уилям,

който по това време следва магистратура.

Статутът ѝ на неофициална приятелка на наследника на трона бързо привлича вниманието на медиите, което превръща Кейт в поредната жертва на жълтата преса и папараците.

През 2005 г. от името на своята клиентка адвокатът на Мидълтън прави публично оплакване от поведението на медиите спрямо нея, като изтъква, че тя не е направила нищо, за да предизвиква такова обществено внимание към личността си.

През 2006 г. официално е съобщено, че Кейт Мидълтън ще получи лична охрана, осигурена от Департамента за кралска и дипломатическа сигурност, което става причина в медиите да

се появят предположения за предстоящ годеж

между принца и Кейт. Теориите обаче не се оправдават, тъй като от кралската пресслужба не са направени подобни официални изявления.

Особено медийно внимание привлича тържеството по случай двадесет и петия рожден ден на Кейт, но този път принц Уилям и принц Хари, както и адвокатите на Мидълтън, заплашват медиите със съд, ако без позволение публикуват снимки от тържеството. Това принуждава "Тайм", "Сън" и "Гардиън" да се откажат от заснемането на папарашки кадри от партито на Мидълтън.

В следващите години доста се спекулира, че

за известно време Кейт и Уилям се разделят,

но малко по-късно от двореца обявяват предстоящия им годеж.

Любопитното е, че преди да се омъжат, принцеса Даяна и Кейт са имали истинска работа - първата съпруга на краля е била инструктор по танци, бавачка и помощник в детска градина в Лондон.

Мидълтън е снабдявала с аксесоари магазин за дрехи в продължение на една година, след като завършва университета "Сейнт Андрюс".

След като се сгодяват за бъдещите глави на монархията, двете имат съвсем различни задължения. За разлика от това, те получават един и същи годежен пръстен.

Принцесите на Уелс със сигурност ще бъдат запомнени и с това, че са имали сватбата на века. Когато стана херцогиня на Кеймбридж през 2011 г., Кейт носеше рокля на Александър Маккуин с огромен 8-футов шлейф. Разбира се, роклята на Лейди Ди се разтяга дори по-дълго на зашеметяващите 25 фута.

Още по-интересното е, че на снимки Катрин позира по абсолютно същия начин като свекърва си, използвайки специфичния "наклон на херцогинята" - колене и глезени заедно, никога кръстосани, с крака, поставени на една страна.

Кралските експерти обаче са единодушни, че

двете са обичани от хората, защото са добри по душа,

отдават почит и любов и им показват, че са значими. За тях винаги е било приоритет да помагат на хора в нужда. Даяна направи всичко по силите си да се говори за противопехотните мини, ХИВ/СПИН и проказа, докато Катрин се бори със стигматизирането на психичните заболявания чрез благотворителната си организация Heads Together.

Принцесите са любимки вероятно защото британците са склонни да харесват повече жените в монархията, отколкото мъжете. Светът винаги се вълнува от кралски особи, но Кейт и Даяна се отличават в историята не само със своята щедрост и грижовен дух, а и с харизмата си.

И най-важното - Кейт е първата, която взема титлата на Даяна - принцеса на Уелс. Тя не е дадена на кралицата консорт Камила, за да се запази респектът към първата съпруга на Чарлз III.

От тази гледна точка, всички прилики между двете кралски особи показват, че съвсем скоро Кейт може да стане новата любимка на народа и да измести принцеса Даяна от челното място.

Принцеса Даяна Снимка: Twitter/@alexissTyler
Принцеса Даяна Снимка: Twitter/@alexissTyler