Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Нито като министър, нито сега съм получавал информация, че баща и син Димитрови се занимават с престъпна дейност, коментира пред медиите Бойко Рашков, народен представител от ПП-ДБ и бивш министър на вътрешните работи. "Минали са три години оттогава, нито тогава, нито сега аз не съм получавал информация, че баща и син Димитрови да се занимават с каквато и да е престъпна дейност“, каза Рашков в отговор на въпрос по отношение на личните му отношения със Стефан и Марин Димитрови и дали като министър той е знаел за тяхна евентуална престъпна дейност.

Рашков обясни, че поводът за познанството му с Марин Димитров е сигнал, който той е направил при него като министър, свързан „с едно старо дело срещу Мирослав Найденов като министър на земеделието в кабинета на Борисов, където е разследван случай за подкуп от 200 хил. лв., по който основен свидетел се явява бившият председател на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов“. Бойко Рашков показа и оригинала на сигнала с подпис на Марин Димитров.

„Аз не го познавам по друг повод и никога между нас не е воден разговор и аз не съм проявявал интерес, тъй като не сме били толкова близки, за да се интересувам с какво се занимава, с кого живее, къде живее и т.н.“, каза Рашков. Той добави, че няма представа как са се запознали главният секретар Живко Коцев и Димитрови.

Марин и Стефан Димитрови, както и директорът на агенция "Митници" Петя Банкова, са задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група. Банкова и Стефан Димитров бяха задържани от съда за постоянно в ареста, докато бащата на Стефан Димитров - Марин Димитров, бе откаран в лечебно заведение и разглеждането на мярката му за неотклонение бе отложено, пише БТА.