Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако Хари и съпругата му Меган са се надявали, че безметежно ще си живеят в САЩ, бягайки от строгия ред в британското кралско семейство, жестоко са се излъгали.
Ако Хари и съпругата му Меган са се надявали, че безметежно ще си живеят в САЩ, бягайки от строгия ред в британското кралско семейство, жестоко са се излъгали.
  • Името на принца бе замесено в няколко скандала
  • Бивша стриптийзьорка заплаши да публикува негови голи снимки

Ако Хари и съпругата му Меган са се надявали, че безметежно ще си живеят в САЩ, бягайки от строгия ред в британското кралско семейство, жестоко са се излъгали. След като опитите им да печелят пари от своята известност не дадоха завидни резултати, сега някои тъмни моменти от миналото на принца са надвиснали над главите им. При това един от тях има потенциал да се превърне и в разменна монета по време на президентската кампания в САЩ, тъй като се отнася до визовия статут на Хари.

От месеци американски консервативен мозъчен тръст се опитва да получи достъп до документите, с които принцът е поискал да се установи в Америка през 2020 г. Причината са разкрития в неговите мемоари, че е употребявал наркотици в миналото, което го прави негоден за някои видове американска виза. Heritage Foundation даже стигна до съдебно дело, сред като не получи достъп до визовото досие на принца. Според адвокатите на фондацията това е грубо погазване на Закона за свобода на информацията, тъй като обществото се лишава от данни, които могат да му помогнат да разбере дали

Хари се е ползвал от

някакви привилегии,

за да получи американска виза, или просто е попълнил документи с невярно съдържание при кандидатстване за нея. А нито една от двете хипотези не е маловажна, тъй като редица други известни личности - като футболната звезда Диего Марадона и певицата Ейми Уайнхаус например, са се сблъсквали с имиграционни проблеми в Америка заради употреба на наркотици.

Администрацията на настоящия президент Джо Байдън обаче, изглежда, не е склонна визовото досие на Хари да се огласява публично, тъй като това може да хвърли петно върху съюзническите отношения с Обединеното кралство. Още повече да се прави в момент, в който британското кралско семейство има достатъчно проблеми заради лечението от рак на крал Чарлз III и неговата снаха Кейт. На 18 март американското вътрешно министерство поиска още време, за да отговори на съдия, който го задължи да му предостави доказателства защо документите на принца трябва да се пазят в тайна.

Непрекъснатото отлагане на делото предизвика коментари и подозрения дали пък бавенето не се прави, защото Хари е извършил нарушение, което може да доведе до неговото депортиране. Бившият президент Доналд Тръмп, който се бори да се върне в Белия дом, директно бе питан ще го изгони ли, ако се окаже, че е така. “Ако е излъгал за наркотиците, ще трябва да се предприемат подходящи действия”, заяви той.

Името на принца бе замесено и в друго съдебно дело в САЩ – това срещу рапъра Шон Комбс. Той е

обвинен в сексуално

насилие, малтретиране

и непристойно посегателство над малолетни. Музикален продуцент твърди, че рапърът е организирал диви частни партита, в които са участвали редица известни личности, включително Хари. Те били в компанията на представители на престъпния свят, занимаващи се с трафик на хора за сексуслуги. Самият принц не е обвиняем по делото, нито пък до момента е призован като свидетел, но разкритието за топли отношения с Комбс поставя под съмнение неговата преценка с кого и как общува. Срещу рапъра и преди е имало обвинения за насилие, включително от негова бивша приятелка.

Малко преди да избухне скандалът “Комбс”, бе публикувано и разследване, уличаващо в престъпление ръководена от Хари благотворителна организация за опазване на дивата природа в Африка. African Parks трябваше спешно да започне проверка на свои работници в Конго след твърдения, че са били и изнасилвали местни хора в поверените им за охрана райони. Принцът от години е свързан с организацията, която управлява 22 национални парка и защитени територии в 12 държави. В момента е член на нейния борд, а преди това 6 г. е бил президент на фондацията. Разкритията бяха направени от друга неправителствена организация, работеща в Африка.

Междувременно бивша стриптийзьорка заплаши, че ще публикува нови голи снимки на Хари, направени в хотелска стая в Лас Вегас през 2012 г. Става въпрос за купон, на който 27-годишният тогава принц и негови приятели канят непознати момичета от бар и

играят с тях стриптийз билярд

Още тогава американски клюкарски сайтове пуснаха фотографии от въпросното събиране, на които се вижда как голият благородник прикрива с ръка гениталиите си, докато зад гърба му се крие разголена жена.

52-годишната Кари Роял, която твърди, че е присъствала на въпросния купон и е целувала Хари, съобщи пред “Сън”, че е ядосана как той описва случилото се тогава в мемоарите си. Затова смята да публикува в профила си в OnlyFans други негови голи снимки, непоказвани досега. Той обаче светкавично бе блокиран. Говорител на онлайн платформата обясни, че това се е наложило заради заплахи за споделяне на интимни изображения без съгласие, което противоречи на политиката на сайта за възрастни. Роял обаче е решена да намери друг начин да продаде изгодно спомените си от срещата с принца. Миналата година тя пусна на търг свои дрехи, с които била на въпросния купон.

Всеки трети американец смята, че той трябва да бъде депортиран

33% от американците смятат, че Хари трябва да понесе цялата строгост на закона, включително да бъде изгонен от САЩ, ако се окаже, че е излъгал при получаване на американска виза. Това показва проучване, поръчано от английския вестник “Дейли мейл”.

Повече хора обаче са на мнение, че на принца трябва да бъде даден шанс да живее със семейството си в Калифорния. Така мислят 44 на сто от участвалите в анкетата. Останалите 23 процента пък не се вълнуват от скандалите около по-малкия син на британския крал Чарлз III.

Източници на изданието твърдят, че принцът е отговорил искрено на чувствителния въпрос дали е употребявал наркотици, във визовия си формуляр, когато със съпругата си Меган емигрира в САЩ през 2020 г. Какво точно е написал обаче, продължава да не е ясно.

При издаване на мемоарите си по-късно Хари разкри, че е употребявал кокаин, канабис и психеделични гъби. Това му е помогнало да излекува травмата от смъртта на майка си.