Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Благовест Георгиев
Благовест Георгиев

Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник. Това съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме Промяната" (ПП).

Общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал, категорични са от ПП.

В сайта на Министерството на вътрешните работи се съобщава за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието. Сигналът за инцидента е подаден около 21 часа вчера в Четвърто районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи. Очевидци съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков" и „Кирил Видински" лек автомобил „Ауди" навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Свидетели на инцидента го последвали до улица „Елин Пелин", където паркирал автомобила си.

Пристигналите на място полицейски служители са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Направена е последваща проверка, при която се оказало, че водачът и в миналото е засичан от полицейските екипи. Още през 2007 г. е попаднал в полезрението на Пътна полиция, когато също се е позовал на правото си да откаже тестване. През 2017 г. е установен да управлява автомобила си с 0,8 промила алкохол в кръвта – свидетелството му за правоуправление е отнето за осем месеца и му е наложена глоба от 700 лева, уточниха от МВР.

Мъжът е задържан в ареста на Четвърто районно управление. Свидетели са потвърдили, че той е управлявал автомобила при възникналото произшествие.