Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофа
СНИМКА: Pixabay
Катастрофа СНИМКА: Pixabay
  • Съветикът отказал да го тестват за алкохол
  • Член е на комисията на СОС по пътна безопасност

Катастрофа, след която избягал, а при задържането си отказал да бъде тестван за алкохол и дрога направи столичният общински съветник Благовест Георгиев.

Вчера около 21 ч в МВР е получен сигнал, че на ул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински" в София "Ауди А4" минало в насрещното и се забило в "Шкода Супърб". Цялата дясна страна на шкодата била смазана, но шофьорът на аудито не спрял. Свидетели го последвали и го видели да паркира автомобила на ул. "Елин Пелин" 28.

Оказало се, че зад волана е бил Благовест Георгиев на 43 г. общински съветник в Столичен общински съвет от коалиция ПП-ДБ и "Спаси София". Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

Столичният общински съветник, причинил катастрофата снощи и усъмнил свидетелите, че е употребил алкохол, е член на комисията по транспорт и пътна безопасност.

Той има отказ и през 2007 г., а през 2017 г. е бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за управление на автомобил за 8 месеца. Тогава му е била наложена и глоба от 700 лв. Задържан е бил в районно управление. Установени били свидетели, които заявяват, че именно Георгиев е управлявал автомобила.