Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Стоянов КАДЪР: Инстаграм/bulgarian_cartrader
Даниел Стоянов КАДЪР: Инстаграм/bulgarian_cartrader

Даниел Стоянов от 4-годишен живее в Германия, миналата година бе с първи концерт у нас

Българинът Даниел Стоянов, чийто псевдоним е Bulgarian Cartrader, е сред петимата победители на престижните музикални награди Music Moves Europe 2024, съобщи БТА. Отличията са приз на Европейския съюз, който се дава на новоизгряващи изпълнители, които представят европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден. Наградите MME имат за цел да помогнат за развитието на международната кариера на талантливите нови имена.

Музиката на Bulgarian Cartrader е отлична - толкова топла, открояваща се с красив глас и силно присъствие. Това казват членовете на международното жури за българина. Тазгодишната церемония се състоя преди броени дни в Грьонинген, Нидерландия.

Победителите на престижните музикални награди Music Moves Europe 2024, сред които е и Даниел Стоянов
Победителите на престижните музикални награди Music Moves Europe 2024, сред които е и Даниел Стоянов

Даниел Стоянов е роден в България, но на 4 г. се мести с родителите си в Германия. Първият му албум се казва Motor Songs и излиза през 2022 г. Част от него е и биографичната му песен Embrace, дълга повече от 8 минути. Миналата година българинът направи европейско турне. България беше част от спирките му, като на 11 ноември беше първата му самостоятелна изява в София. Тази година предстои и втората част от обиколката му, като има обявени дати само за Германия.

Голямата награда на журито отиде при французойката Zaho de Sagazan. Другите петима победители освен Bulgarian Cartrader са Giift от Дания, yune pinku от Ирландия, freekind. от Словения и Ralphie Choo от Испания. Всеки победител получава 10 000 евро, а носителят на голямата награда на журито Zaho de Sagazan ще получи и допълнителен ваучер за турне на стойност 5000 евро. Сред бившите носители на престижните награди са Стромай, Дуа Липа, Розалия, “Хозиер” и други.