Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първият ни кулинарен сериал "Алея на славата" е режисиран от Виктор Чучков.
Първият ни кулинарен сериал "Алея на славата" е режисиран от Виктор Чучков.
  • Най-харесваният формат тази есен е "Игри на волята". Финалът му остави шепа хора да се сбогуват с Цитиридис

Спечелиха ли си верни фенове, или успяха да отегчат зрителите с всеки следващ епизод новите сериали, които стартираха от есента на малкия екран? Числата казват всичко.

Режисираният от Виктор Чучков "Алея на славата", излъчван по NOVA, държи публиката, която успява да спечели още със своя старт в ефира според данните на водещата пийпълметрична агенция GARB. Третият му епизод през септември има 27.88 общ шер (аудиториен дял), а на 30 ноември поредната порция от първата кулинарна поредица отчита 27.65 шер.

Това не е никак малко, тъй като досега сериалът се бори за внимание срещу любимото турско заглавие на пенсионерите "Опасно изкушение" (Yasak Elma) по bTV. Оказа се, че по-възрастните зрители са започнали да гледат романтичната сапунка и в ТикТок, след като телевизията започва да я излъчва от 22 часа. Именно заради възможността, която им дава най-модерната социална мрежа, заклетите фенове на "Опасно изкушение" въобще не са притеснени от новината, че bTV дори ще спре излъчването му в ефира си. Всъщност сериалът ще стане част от програмата на bTV Lady от 11 декември, като от тази дата каналът вече ще се казва bTV Story.

Турският сериал "Опасно изкушение"
Турският сериал "Опасно изкушение"

Та въпреки зрителската привързаност към турското заглавие "Алея на славата" има много лека преднина пред него. Например на 28 ноември готварският сериал има 24.51 шер, а "Опасно изкушение" - 22.53, а на другия ден, 29 ноември, резултатите съответно са 26.36 срещу 22.48 шер.

Противоречиво е възприемането на "Клетката", тъй като криминалната драма се излъчва само в петък от 22 ч, като на 1 декември няма епизод заради финала на "Игри на волята". А дотогава се излъчва срещу "Шоуто на Николаос Цитиридис", което според числата от последните месеци не е заплашителна конкуренция и спирането му не е изненадващо.

В конкретика - на 17 ноември "Клетката" завоюва 32.06 общ шер за NOVA, докато вечерното предаване на bTV открадва 18.33, а следващия петък - 24 ноември, сметката е 26.89 за поредицата с Гергана Данданова, Асен Блатечки и Мартин Димитров в главните роли срещу 19.91 за Цитиридис.

Гергана Данданова е в ролята на Ина в сериала „Клетката“
Гергана Данданова е в ролята на Ина в сериала „Клетката“

Дори емоционалното прощаване на Николаос с публиката - последното шоу в ефир, обявено предварително, не разчувства много хора.

Масата в този момент се вълнува от големия финал на петия сезон на "Игри на волята" по NOVA. Епичната последна битка в тв формата с водещи Ралица Паскалева и Димо Алексиев заковава внушителния 45.13 шер на 1 декември.

Победител в сезон 5 на "Игри на волята" стана Иван Рълев.
Победител в сезон 5 на "Игри на волята" стана Иван Рълев.

И така оставя трохи за конкуренцията в същото време по bTV - "Мастър шеф" със 17.59 шер и съвсем скромната аудитория, която изпраща Цитиридис, чието сбогуване отчита само 10.68 шер.

Николаос Цитиридис
Николаос Цитиридис

Несъмнено "Игри на волята" финишира като най-харесвания тв формат тази есен.

Предаването има постоянен превес и в пряко съперничество с "Фермата" и с "Мастър шеф" по bTV.

И това личи, когато "Игрите" имат съответно 38.38 срещу 24.63 за "Фермата" в сряда (22 ноември) и 38.32 срещу 23.89 за същите в четвъртък (23-и).

В петък (24 ноември) претендентите за 100 000 лв. отвяват готвачите в "Мастър шеф" с 37.05, оставяйки им 21.55 шер, а на другия ден в събота (25-и) ги разгромяват още по-осезаемо с 42.21 срещу 16.05 шер.

Досега в събота късно вечерта след "Игри на волята" се излъчва новият пети сезон на сериала "All inclusive", който много удобно поема многото зрители и се радва на добри резултати. Например на 25 ноември забавната поредица отчита 36.68 шер, докато по bTV се излъчва филмът "Ти гониш!" с 16.13 шер.

Треньорите на музикалните таланти в “Гласът на България” - Миро, Мария Илиева, Дара и Иван Лечев
Треньорите на музикалните таланти в “Гласът на България” - Миро, Мария Илиева, Дара и Иван Лечев

Сега след финала на риалитито сериалът "All inclusive" се издърпва в програмата и в събота вече ще се излъчва от 20 ч.

На 26 ноември, неделя, е последната изява в ефир и на Нана Гладуиш - емблематичната водеща на "Съдебен спор" по NOVA. Нейното оттегляне е с 27.84 шер и има повече публика от епизода на поредицата "Непознатите", който е с 20.53 шер.

В неделя вечерта bTV разгромява NOVA с "Гласът на България". Нагледно - на 26 ноември музикалното предаване има 37.32 шер, а конкурентът му - "С Рачков всичко е възможно", е с 26.69.

Димитър Рачков
Димитър Рачков

За щастие на вечерното шоу на Димитър Рачков сезонът му приключи и още от тази неделя на негово място в програмата е заложена тв премиера на последния филм от поредицата за Джеймс Бонд - "Смъртта може да почака".