Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мицов бе с шапка на НАСА. 
СНИМКА: БНР
Мицов бе с шапка на НАСА. СНИМКА: БНР

Пиесата „В очакване на Годо“ е много приложима към днешния ден. Ние всички чакаме Годо, каза пред БНР Венцислав Мицов, музикант и преподавател, бивш общински съветник, а преди време и част от политическия проект „Глас народен“.
В България всеки, който си сложи етикета „протестен“, влиза в тази спирала на самообичането и самодостатъчността, подчерта той.

„Всички протестни партии, които влязоха в парламента, отново постигнаха същото, което винаги са постигали всички протестни партии – всяка една от протестните партии, когато влезе в лоното на протестна партия, излъчва лидери, които се самообичат страхотно, те обожават да се гледат сутрин в огледалото, те са си самодостатъчни. И отново с протестните партии се случва същото, което винаги се е случвало с тях – всеки от тях желае да е той директорът на водопада, който се спуска и пада някъде в нищото.“

Ако така продължават нещата, ще ходим на още едни избори, смята Мицов.

„Голямата драма, ако трябва да теглим чертата, излизайки от ИТН, от ИМВ и всичките, които сега диктуват тренда в политиката е, че гласуващите са страшно малко. Ние нямаме представителна демокрация и това е категорично видно.“

„Това, че сега Слави претопля стари манджи и ги предлага за министър-председатели, също ми е проблем“, коментира Венцислав Мицов в предаването „Хоризонт до обед“.

„Винаги съм казвал, че в България изборите се печелят по телевизията и това е факт“, припомни той и допълни, че зад „Има такъв народ“ стои много дълъг и успешен шоу продукт.

Част от въпросите на референдума са вредни и опасни и ще доведат до дву-, максимум до трипартийна система, посочи още музикантът.

Мицов, който дойде в студиото на „Хоризонт“ с шапка на НАСА, подарена му преди години, отбеляза, че в тази страна живеят визионери, „защото явно се борим с истинските проблеми, които имаме, с някаква нова космическа програма“.