Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на 13 СИК Георги Иванов.
Председателят на 13 СИК Георги Иванов.

Съпрузи поискаха да гласуват заедно, за да си помагат един на друг

Мнозина пловдивчани се страхували да гласуват с машините, защото можели да ги снимат. С това обяснение немалко избиратели отказвали да ползват устройствата, обясни пред 24plovdiv.bg Георги Иванов, председател на 13 СИК в СУ "Пейо Крачолов Яворов" в район "Северен".

"Някои избиратели в прав текст ни казаха, че се страхуват да не бъдат снимани или проследени с електронни вълни, докато гласуват. Наложи се да ги убеждаваме, че няма нищо страшно", обясни Иванов. Той добави, че до такива положения се стигнало след опити за манипулации от определи политически сили в социалните мрежи.

Съпрузи пък искали да гласуват заедно с машината, за да си помагат, ако срещнат затруднения.
"Обяснихме им, че това не може да стане, и наш представител е готов да съдейства. Склониха и всичко мина спокойно", добави председателят на 13 СИК. Той бе категоричен, че въпреки някои проблеми вотът с машините e успешно решение, тъй като се намалява сериозно въздействието на човешкия фактор.
"До този момент нямаме блокиране на машина или отказ на избиратели да гласуват с нея заради затруднения. Повечето хора се справят бързо", обясни Иванов.
В 13 СИК гласува и футболната легенда Георги Георгиев-Гецата.
"Пуснах своя вот да се вдигнат заплатите и пенсиите, да се намали до минимум краденето. Днес е хубав ден, след като е и финалът на Европейското първенство по футбол. Ще го гледам, а за резултатите от изборите ще се осведомя на почивката", заяви известният футболист.

Изборите в СУ "Пейо Крачолов Яворов" протичат нормално.
Изборите в СУ "Пейо Крачолов Яворов" протичат нормално.