Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бенчо Бенчев
Бенчо Бенчев

Районният съд в Бургас оправда  бизнесмена и общински съветник Бенчо Бенчев по обвинение за укривателство на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в периода от 2 до 4 август .2018 г., в Гърция и Турция спомогнал на Желязов да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 2 август е транспортирал с лек автомобил Желязков  от  Солун до Истанбул, след което му е предоставил хотелска стая, резервирана на името на Бенчев.

Бургаският районен съд оправда зърнения бос и за това, че на 5 август 2018 г., в дома си в  Бургас, държал 57 броя фабрични патрони, представляващи боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително.

Бенчев е невинен и по третото обвинение -  че на 5 август 2018  е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях - ловна карабина, 100 броя боеприпаси за същото оръжие, 3 пистолета и 90 броя боеприпаси за тях (всички въз основа на надлежно издадени от съответните органи на МВР разрешения), като не взел необходимите мерки за сигурност.

Бенчо Бенчев. Снимка:Елена Фотева
Бенчо Бенчев. Снимка:Елена Фотева

Делото срещу Бенчо Бенчев бе гледано по общия ред. Държавното обвинение поиска от съда да наложи общо наказание на подсъдимия условна присъда от 2 г. с 3-годишен изпитателен срок.

Защитата на Бенчев пледира за оправдателни присъди по трите му повдигнати обвинения. Според адвокатите обвиненията са несъстоятелни и подсъдимият не е извършил нито едно от престъпленията, за които му е вменена вина. В своята последна дума пред съда,Бенчо Бенев помоли за справедливост.

Присъдата на Районен съд  Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.