Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 2081 година последният българин ще изключи тока от АЕЦ “Белене” и територията, завладяна преди 1400 години от хан Аспарух, ще приключи съществуването си поради липса на материал.
Това показват данните от преброяването, които пуснах в ексел с отчетения тренд за намаляване на населението.
Тъпият уиндоус безстрастно показа края на България.
Вероятно изгасването на тока ще се случи по-рано, защото темповете на емиграция растат, а броят на мъжете и жените във фертилна възраст намалява. След около 40 години ще бъде напълно безсмислено да се подържа БАН, Институт по български език, а дори и училища, в които се преподава на български. Да не говорим за армия и книгоиздаване. Останалите земни жители с български корен ще бъдат интегрирани напълно в гръцкото, испанското и американското общество. Те ще са позабравили българския, но още ще помнят, че ракия се пие с шопска салата. Няколко фабрики отвъд ще произвеждат обикновени вафли и суджук.
 На наша територия ще има добре развит туристически бизнес, но заетите в него ще са емигранти от Азия.
 Техните тесни и тъмни устни ще произнасят странна смесица от плажен руски, плажен немски, плажен английски, малко български и малко турски. Нещо като "уан шопска унд аданакебап, пажалуйста".
Това ще е наречието на местното население. Никой няма да знае как се пише вие - с малка или с голяма буква. И на никого няма да му пука.
Опазването на реда ще е изцяло в ръцете на частни структури, защото плоският данък няма да стига за заплати на полиция.
Ще има територии, които няма да бъдат контролирани от никого, а Европейската комисия ще обсъжда механизъм за сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешния ред с България, който включва вкарването на външни сили във вътрешния ред. Граничният контрол отдавна ще е поет от полски сили.
Разбира се, ще има правителство, президент и Народно събрание.
Това, което прилича на мрачна антиутопия, всъщност е напълно реална перспектива.
Не знам защо резултатите от преброяването бяха някак си неглижирани от професионалните наблюдатели и официалните власти. Нещо се съсредоточиха върху циганите, телевизорите и други факти без значение
Най-ужасяващият факт е стремглаво намаляващото българско население. Случило се през обективно най-богатото десетилетие от българската история. Период, в който имахме 11 последователни години ръст в БВП.
 Намаляването на населението обрича поколенията, които се раждат сега или са в детска възраст, на вечна мизерия. Дори в тези “мазни” години българите продължиха да бягат и да раждат по едно дете.
По-малко хора ще потребяват по-малко, ще има по-малко данъци. По-малко млади хора ще трябва да издържат по-голямо количество стари и болни. Здравомислещите от новите поколения ще изберат други, по-перспективни общества, за да живеят.
Защо в Турция няма криза, а има 9% ръст на БВП? Със сигурност не е заради ислямисткото управление, а заради непрекъснато растящото население, което потребява все повече.
Даже лумпен патриотите не обърнаха внимание на изчезващото население. За тях по- важна е джамията, а не демографията. Истинският патриот не трябва да вика “Да живей”, а да си ляга с другарката. Защото шансът за благоденствие е 3 деца от семейство. За съжаление многодетните връстници, които познавам, са обикновени мултимилионери.