Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сърцето на Кристиан Ериксен е било спряло за секунди. Това потвърди лекарят на датския национален отбор Мартен Босен на пресконференция преди минути.

"Колко близко бяхме. Беше си отишъл... Сърцето заработи след първия удар от дефибрилатора... Значи бяхме на косъм", отговори той на въпрос колко близко до смъртта е бил Ериксен до смъртта.
Босен разкри, че все още няма никаква причина за инцидента. "Всичките му резултати, макар и предварителни, са идеални. Но работата продължава. Никой от нас не знае причината за инцидента", допълни лекарят.

Наставникът на Дания Каспер Хюмланд заяви, че е говорил с полузащитника на "Интер". "Каза ми, че не помни много и веднага каза, че повече се интересува за нас. Как сме, оправили ли сме се от шока. Типичен Кристиан. Но беше хубаво да видя усмивката му", заяви селекционерът.

Съпругата на Ериксен Сабрина пък помислила мъжа си за мъртъв. Това разкри легендарният вратар на Дания Петер Шмайхел, който говорил със сина си Каспер. Точно Каспер и Симон Кяер бяха първите, които се втурнаха да успокояват майката на две деца.

"Това трябва да са най-лошите два часа в живота ми във футбола", сподели Шмайхел-старши по радио BBC5. "Никаква информация. Просто гледах реакцията на играчите. Случи се недалеч от местата на съпругите на играчите и заради това Сабрина толкова бързо слезе от трибуните. Говорих с Каспер. Той отишъл при нея, за да й каже, че Кристиан диша. Тя наистина е вярвала, че го е загубила", заяви Петер Шмайхел.