Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Създалата се необичайна ситуация е възможност да се огледаме. Фейсбук е чаршия. Хора всякакви. Сега те показват лицата си. Вижда се какви думи използват, на какво и как се смеят, какво намират за важно да споделят, какви възгледи имат дори по дребни въпроси. Наблюдаваш и преценяваш.

Това е шанс.

Да не говорим за публичните лица - политици, журналисти, артисти, шоумени, коментатори и др. под. Партийната им и политическа ориентация, ако не е заявена, веднага лъсва, но не тя е интересната. Виждате тяхната компетентност. Усещате я. Разбирате колко са умни. Като тръсне нелогично разсъждение, какво има повече да знаеш за него?

Мрежата има една особеност - тя изкушава участниците в нея да се включват във виртуални тълпи. Хукне ли такава тълпа нанякъде - да слави някого или да го демонизира, стой на място и ги наблюдавай. Те не знаят, че са наблюдавани и се разсъбличат. Виждате колко струват.

Тъй че в тази необичайна ситуация - наблюдавайте! Наблюдението е май единствената юзда на изригналата глупост в Мрежата!

От фейсбук