Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Готови сме да заведем дело в съда срещу виновните за инцидента, заяви за 24plovdiv.bg Марин Димитров, собственик на цеха до Чешнегирово, който на 11 май бе атакуван по погрешка от натовски войници по време на учение.

"Чакаме решенията на Военна и Окръжна прокуратура, които сезирахме, както и на Министерството на отбраната и ако не ни удовлетворят, ще се обърнем към съда. Делото ще бъде за нахлуване в чужда собственост и насочване на оръжие срещу мирни хора", каза Димитров. Той добави, че всичките му седем работници са били силно уплашени и стресирани от станалото. В резултат на спирането на дейността на фабриката на 11 май Марин Димитров е претърпял и финансови щети.

"На моите работници  им минава половината живот в цеха. Трудят се  съвестно и в един момент влизат военни с оръжие срещу тях, крещят им да седнат и ги принуждават да чакат, без да им обяснят за какво става въпрос", заяви собственикът на цеха.

Той допълни, че наетият от него адвокат Борислав Мазнев работи активно по случая.

"Никой не дойде да говори с нас и да се извини на работниците. След като изчакахме достатъчно време, решихме да сезираме Военна и Окръжна прокуратура", каза Димитров.