Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Александрово е загинал велосипедист на 16 години.
Останки от двата велосипеда, с който младежите се прибирали от заведението в село Александрово към родното си Манолово останаха да лежат край пътя след катастрофата. Снимка: Фейсбук
В Александрово е загинал велосипедист на 16 години. Останки от двата велосипеда, с който младежите се прибирали от заведението в село Александрово към родното си Манолово останаха да лежат край пътя след катастрофата. Снимка: Фейсбук

16-годишният Стефан Станчев от село Манолово в община Павеч баня почина от раните си в казанлъшката болница, след като велосипедът му бил застигнат и блъснат отзад от лек автомобил "Субару", съобщиха днес от полицията в Стара Загора. Инцидентът станал в сряда вечер към 21,30 часа на четвъртокласен път между селата Александрово и Манолово.

Зад волана на лекия автомобил бил общинският съветник и местен лидер на ДПС в Павел баня Зейнел Селяйдин, на 32 години. Младият мъж нямал никакъв шанс да види в тъмното колоездача, който нямал светлоотразителна жилетка, нито светлини по велосипеда си и се появил внезапно пред автомобила. Пробата на шофьора за алкохол и наркотици е отрицателна.

Загиналият обаче бил добре почерпен. Стефан и компанията му от ромската махала на Манолово се прибирали от заведение в Александрово. С него имало още един велосипедист, други трима млади мъже пък се возели в каруца, която също била без светлоотразители и светлини. В нея, според очевидци, имало няколко каси бира, с която младежите възнамерявали да продължат купона в родното си село. Каруцата не била боядисана в жълто, каквито са изискванията към тези возила в община Павел баня, за да бъдат забелязвани по-лесно на пътя.

При удара била засегната и каруцата. Един от пътниците в нея също бил ранен, но леко и без опасност за живота. Конският впряг нямал право по това време на денонощието да бъде на пътя, тъй като според местна наредба каруците могат да се движат по междуселските пътища на общината до 20 часа.

Загиналият Стефан бил младоженец от половин година, макар и да е едва на 16 години. Смъртта му роди напрежение в ромската махала на Манолово и желание за отмъщение от страна на местните. "Наложи се снощи в продължение на 4 часа да успокоявам хората", каза пред "24 часа" кметът на Манолово Мурад Моллаахмед.
За шофора на Субаруто Зейнел Селяйдин в Павел баня разказват, че е сериозен човек, с висше икономическо образование. Женен, с две деца. На предишните избори Зейнел беше кандидат за депутат, поставен на 15-о място в листата на ДПС в област Стара Загора.
Около час по късно на казанлъшката улица "Петко войвода" самостоятелно е катастрофирал таксиметров автомобил, чийто подпийнал водач не удържал волана и последователно блъснал таксито си в стълб и ограда на детска градина. При ударите са пострадали двама от клиентите на таксиджията. На пристигналите на мястото на произшествието униформени той обяснил, че катастрофата била заради внезапно изскочило на улицата куче.