Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 18 години лишаване от свобода за 53-годишния Николай Петров. Той ще трябва да изтърпи присъдата си при първоначален строг режим.

Петров бе признат за виновен за това, че на 15 септември 2020 г. във врачанското с. Три кладенци чрез запалване умишлено е умъртвил живеещата с него на семейни начала Татяна Пешева, като е извършил престъплението по особено мъчителен начин за убитата. Подсъдимият Николай Петров ще трябва да заплати на сина на жертвата 100 000 лева, а на двамата й братя по 60 000 лева за всеки като обезщетение за нанесени от престъплението неимуществени вреди.

При постановяването на присъдата съдът взе предвид две смекчаващи вината обстоятелства. Има събрани данни за психично страдание на Николай Петров, без то да го прави невменяем, както и това, че подсъдимият съжалява за извършеното деяние, съобщиха от съда.

Делото приключи в рамките на две съдебни заседания, проведе се по реда на съкратеното съдебно следствие, като защитата даде съгласие да не се прави разпит на някои свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата непосредствено бе ползвано съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.