Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Около 48 часа преди следоватеят на комунистическия режим Бойко Рашков и днешен архитект на "промените" като вътрешен министър да започне да уволнява журналисти имахме дълъг разговор с Евгений Михайлов за този мракобесник. Евгений съвсем точно предвиди как ще се държи и какви ще ги върши този селяндур и галеник на един уж отминал режим.

Още преди повече от трийсет години Евгений ми беше разказвал за 20-те часа със следователя Рашков, който е имал задача да изкара лентата "Танковете да дойдат" за фалшива. Само дето не са му пускали електричеки ток. Ама все пак беше 1990 година. Тормозът е бил психически. Със закани, с крясъци, със заплахи и опити да бъдат променени показанията му. Някои от детаiлите бях забравил.

Евгений му беше сърбал попарата и знаеше какво ще се случи.

Същият този Рашков щял бил да възстанови върховенството на закона. В моята България. По начинът, по който е бил обучаван в неговата България. Защото аз нямам нищо общо с онази България на рашковците.

Но най-гадното в тази история е защитата, която Рашков получава от ръководителя на костовистите генерал Атанасов или от Емануил Йорданов. Всъщност....не е гадно, а е логично. Именно по времето на криминалната приватизаия тези тримата заемеха съответно постовете - шеф на следствието, шеф на контраразузнаването и шеф на МВР.

Ама помнят ли ги тези неща много хора? Зная ли? Поне аз ще ги припомням.

*От фейсбук

Константин Мишев
Константин Мишев