Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През април наследниците на Карл-Ериван най-накрая се съгласиха да продадат своите дялове в Tengelmann Warenhandels-KG на брат му Кристиан Хауб

Бащата на Карл-Ериван - Ериван Хауб, умира месец преди изчезването на сина си - на 6 март 2018 г. в Пайндейл, Уайоминг, САЩ, на 85-годишна възраст. Средният брат на Карл-Ериван - Кристиан, поема еднолично управлението на концерна на 17 април 2018 г. Двамата с по-големия си брат бяха начело на “Тангелман” заедно от 2000 г.

Оттогава тече семеен спор за преразпределението на властта в групата за търговия на дребно с обороти за милиарди евро, която включва текстилния дискаунтър Kik и веригата магазини “Оби”.

След смъртта на баща им компанията е принадлежала на Карл-Ериван Хауб, настоящия й шеф Кристиан Хауб и третия брат Георг Хауб. През октомври миналата година Кристиан, Георг и семейният бизнес подадоха молба до Окръжния съд в Кьолн Карл-Ериван да бъде обявен за мъртъв.

Георг Хауб обаче изненадващо оттегли молбата си в средата на януари м.г.

Молбата за обявяване на смъртта първоначално беше остро критикувана от съпругата на Карл-Ериван - Катрин Хауб. В началото на 2021 г. тя промени решението си и се присъедини към заявлението заедно с децата си, пише „Бизнес инсайдър“.

След това през април наследниците на Карл-Ериван най-накрая се съгласиха да продадат своите дялове в Tengelmann Warenhandels-KG на Кристиан Хауб. Адвокатите от двете страни Марк Бинц и Петер Гаулайлер заявиха, че е имало "много тежки преговори".

Предстои “нотариално заверяване и изпълнение на договорената покупка на акции през май”.

Адвокатите не предоставиха на “Бизнес инсайдър” никаква информация за цената на сделката. Според адвоката на Кристиан Хауб той е подал оферта от 1,1 милиарда евро за акциите на компанията на изчезналия му брат в края на миналата година. Одиторската компания KPMG изчислява стойността на компанията на около 4 милиарда евро.

Жалба срещу решението на съда може да бъде подадена в рамките на един месец. Всеки, “който има правен интерес от отмяната на обявяването на смъртта или от корекция за времето на смъртта”, може да направи това, гласи решението.