Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 1983 г. папа Йоан Павел Втори посещава Мехмед Али Агджа в затвора.
През 1983 г. папа Йоан Павел Втори посещава Мехмед Али Агджа в затвора.

Агджа обясни, че покушението над папа Йоан Павел II е предречено от Дева Мария, но църквата пази цялото предсказание

Посланието е обвито в мистика, някои смятат, че съдържа данни за края на света

13 май 1981 г. - в сърцето на Ватикана на площад “Свети Петър” в 17,17 ч. проехтяват изстрели. Папа Йоан Павел II пада в ръцете на придружителите си. Откаран е спешно в болница, където губи много кръв. На косъм от смъртта е, но се възстановява по чудо. Прострелян е от Мехмед Али Агджа.

След като оздравява, главата на Римокатолическата църква веднага посещава португалския град Фатима. В църквата във венеца на Дева Мария, известна като Девата от Фатима, поставя един от куршумите, защото вярва, че нейната невидима ръка е променила траекторията и е спасила живота му.

Причината за постъпката му се разкрива едва през 2000 г. Тогава папата обяснява, че

атентатът срещу него е предсказан

в третото пророчество от Фатима. То е най-голямото и най-мистериозното за последното столетие.

В интервю пред Нова телевизия Мехмед Али Агджа потвърди тази теория, като обясни, че с времето истината ще излезе наяве.

“Ватиканът знае истината, вероятно и Америка знае, Кремъл също - посочи той. - Има 2 аспекта - свръхчовешки, една свръхистина, която Ватиканът не обясни, е пророчеството “Фатима”, което предсказва атентата.”

Легендата разказва, че на 13 май 1917 г. Дева Мария се явява на три овчарчета във Фатима, за да им разкрие важни предсказания, които светът трябва да знае.

10-годишната Лучия, 9-годишната Хасинта и 7-годишният Франсиско я описват като жена, облечена в бяло, по-блестяща от Слънцето. Тя им казала, че ще им се явява на всяко 13-о число до октомври включително.

10-годишната Лучия, 9-годишната Хасинта и 7-годишният Франсиско виждат Дева Мария.
10-годишната Лучия, 9-годишната Хасинта и 7-годишният Франсиско виждат Дева Мария.

Девата им разкрила различни неща, като най-важните били 3 големи пророчества.

Първото било видението за ада. Богородица им показала голямо огнено море, което било под земята. В него имало дяволи и души в облика на хора, които горели.

Второто пророчество било за размириците и Русия. То гласи, че Първата световна война скоро ще приключи, но човечеството няма да поправи грешките си и затова Господ ще ги накаже с нова по времето на папa Пий XI (Втората световна война), която ще бъде по-голяма и жестока.

“Кръв ще има и в Русия, тъй като там църквата ще бъде гонена. Накрая ще настане мир и държавата ще се върне към религията си”, пише в едно от писмата си по-късно сестра Лучия.

Третата тайна е дълго пазена от Лучия, която не искала да я разказва на никого. Всъщност тя единствена остава жива от трите овчарчета. Останалите две умират през 1919 и 1920 г., а Лучия се отдава на Бога и става монахиня, като доживява до 98-годишна възраст. Умира през 2005 г.

През 1941 г. тя е помолена да напише пророчествата от Фатима и да ги изпрати на папата във Ватикана. Описва първите две, но за третото казва, че “не е сигурна, че Господ й позволява да го разкрие”.

Сестра Лучия е единствената, която знае пророчествата на Девата от Фатима.
Сестра Лучия е единствената, която знае пророчествата на Девата от Фатима.

Две години по-късно сестра Лучия пише и третата тайна на Фатима и я изпраща във Ватикана, но с изричното условие писмото да бъде отворено след 1960 г.

Именно тогава започват първите догадки за последното пророчество, но никой не иска да го обяви публично. По-късно папа Йоан Павел Втори посочва, че “това е изцяло духовно послание и в него няма споменати конкретни събития”.

След години става ясно, че в писмото от сестра Лучия пишело: “Видях град с руини и бели сгради, и

облечен в бяло епископ, който пада мъртъв

на земята, застрелян с оръжие от войник”.

На този етап само това е известно, но немалко хора загатват през годините, че това не е пълният вид на предсказанието. Според тях третата тайна от Фатима крие истината за края на света.

Именно за това говори и самият Мехмед Али Агджа. През 1983 г. главата на Римокатолическата църква го посещава в затвора. Папата се изправя срещу атентатора си очи в очи, дори сядат близо един срещу друг.

Тогава Йоан Павел Втори се обръща към медиите и заявява: “Днес е исторически ден. Тази среща беше предопределена от Бога и това е чудо”.

Агджа поискал прошка с думите, че е страдал за това, което е извършил, но светият отец му отвърнал, че няма значение, защото всичко е било предречено. Покушението над папата е било предсказано и той е знаел за него. А

атентатът бил знак, че идва краят на света

Именно заради това мнозина вярват, че пророчеството от Фатима все още не е напълно разкрито. А мистериозните обстоятелства се подсилват и със съвпадението, че предсказанието и престъплението са на една и съща дата.

Папа Йоан Павел Втори обявява публично, че ще разкаже за посланието едва след като сестра Лучия почине. Той не спазва обещанието и го разкрива на 13 май 2000 г., но не споменава нищо повече, освен че с пророчеството е бил предсказан атентатът срещу него.

Заради лаконичното обяснение мнозина смятат, че Ватиканът крие последната част от третата тайна на Фатима.