Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

112 срещу цензурата на"Фейсбук"

Блокираха ме по доноси за 30 дни. А защо бях блокиран? За сравняването на естетиката на пропагандните плакати на Третия Райх и на Съветския съюз. И тъй като непрекъснато се повтаря, че България била на 112 място в света по свобода на словото публикувайте тук стойностни текстове, които са били цензурирани от световната мрежа.

Може да сме малки хора в сравнение с милиардите на "Фейсбук" , но свободата на печата е наша водеща идея, наш принцип и наша съдба.

Няколко пъти и преди бях блокиран от "Фейсбук". За последното "наказание" вече писах. Сравняването на изобразителните пропагандни средства на режима на Германската работническа национална социалистическа партия и на Съюза на съветските социалистически републики с нищо не нарушава правилата на "Фейсбук". Нито на хартата на ООН за свобода на печата. Нито на конституициите на България и Съединените щати. Нито на принципите на Европейския съюз.

Предишният път бях блокиран за една картина на Иля Репин. Нарича се:

"Писмо на запорожките казаци до турския султан"

Всъщност е възможно да бях цензуриран не само за картината, а за писмото на казаците, където се казва, че султанът с гол гъз таралеж не може да смачка:

"Ти, султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар! Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с теб ще се бием, да ти е..м майката."

Хубаво, но дори и да има обидни думи - това е история. Как да се обясни картината на Репин без посланието на казаците? Няма как. Но аз бях наказан.

Няколко месеца преди това ме цензурираха за голи женски гърди. Но в моята драска не ставаше дума за еротика или порнография, а за сравнение на протестите от 2020 година и 2013 година. И пуснах възстановката на картината на Делакроа "„Свободата води народа“, нарисувана през 1830 година и използвана като политически изказ през 2013.

Приятели мои, това е убийство на свободното слово. Това е ужасяваща цензура. Пък ако искате повтаряйте като папагали, че България била на 112 място в света за свободата на печата.

На добър път "112 срещу "Фейсбук"! Докато и тук ме блокират.

*От фейсбук!