Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Софийски кьошета” - така популярният актьор Владо Пенев озаглавява колажите си със снимки на фасади на столични сгради, които започва да прави преди време.

Вдъхновява се за тях, докато се разхожда в Барселона преди години. Абсолютно правите улици, чиито ъгли се събират в осмоъгълни площади и показват лицата на сградите там, силно го впечатляват.

“Помислих си, че и у нас има толкова много красиви сгради, които невинаги забелязваме. Грозното лесно се показва - разрушени тротоари, графити по стените, но ако вдигнем очи, можем да видим, че има и много хубави места.

Така започнах да обикалям и да снимам”, разказва Владо Пенев.

Слушай подкаста тук:

   

Слушайте го и на всяка от платформите, които са ви удобни:

soundcloud https://soundcloud.com/24chasa

spotify
https://open.spotify.com/show/5PNC52dJM1q9HGN2qny2MV?si=MBlGxd12T6-9oBmIEumOzg

apple podcast
https://podcasts.apple.com/bg/podcast/24-%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%B0-podcast/id1554317740

google podcast

https://podcasts.google.com?feed=aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zb3VuZGNsb3VkLmNvbS91c2Vycy9zb3VuZGNsb3VkOnVzZXJzOjk0ODM5MTk3Mi9zb3VuZHMucnNz

Pocket Casts

https://pca.st/podcast/f1f2e350-564b-0139-33bf-0acc26574db2

Overcast

https://overcast.fm/+qRnzGu1kQ

Deezer

https://deezer.page.link/pAV9RHNrTPBxG7bY9

На кадрите си е запечатал фасадите на паметници на културата като сградата на Българската народна банка, построена през 1935-1939 г. И досега тя е запазила автентичния си вид. Пенев е уловил и скулптурата на покровителя на банкерите св. Никола, изработена от Любомир Далчев, разположена на колоната вдясно от централния вход на БНБ.

Актьорът улавя на кадрите си фасадите в страничната им част, затова и озаглавява снимките с тях “Софийски кьошета”.

“Да обръщам внимание на красивото, е начин на живот. Предпочитам моят живот да бъде максимално хубав и това зависи от мен самия. Бих искал да предизвиквам у себе си позитивни емоции. Така живея и по-смислено. Затова показвам и красотата на другите”, разказва Пенев.

Използва ли специална техника за кадрите си, какво още улавя на тях и по какво започва работа съвсем скоро обичаният актьор, чуйте в подкаста “24 часа от живота” на сайта ни www.24chasa.bg и прочетете в съботния брой на вестника.