Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На мястото са кметът на Бургас Димитър Николов, депутати и активисти на ГЕРБ

„Мая, вън!“ скандират протестиращи пред скандалния строеж край Алепу. На мястото са се събрали около 80 човека, предимно млади хора от Приморско. Сред тях са и  кметовете на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров, както и депутати и активисти на ГЕРБ.

Протестиращите са разпънали плакати с надписи „Това ли е лятната резиденция на Мая Манолова“, „Мая, това ли е новият морал“, „Затова ли искахте властта“. Чуват се и възгласи „Къде се скри Христо Иванов“.

ГЕРБ спря това чудо на природата – светът не е виждал такова нещо – да се укрепи свлачище със строеж на хотел. Ето как чрез подставени лица новосформираното мнозинство се опитва да придобие хотел. Така ли ще управлява?", питат протестиращи.

Само преди броени дни самата Мая Манолова се разграничи от новия собственик на скандалния строeж чрез видео обръщение от Алепу. Манолова уточни, че макар братът на новия собственик на строежа Стоян Василев - Здравко, който бе трети в листата на "Изправи се! Мутри вън!, нямали нищо общо с бъдещото строителство на ваканционен комплекс на метри от т.н. Шофьорски плаж.

На 29 април пък бизнесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев обяви, че ще строи „Алепу Вилидж“, след като закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Василев обясни, че предишният собственик искал да се освободи от този обект, тъй като му носел негативи. И припомни, че решението на бургаския съд, с което се обявява за нищожно строителното разрешително за "Алепу вилидж", се обжалва.

Самият Здравко Василев пък се разграничи от действията на брат си.

Кметовете на Бургас и Стара Загора се включиха в протеста пред подпорната стена на Алепу.
Кметовете на Бургас и Стара Загора се включиха в протеста пред подпорната стена на Алепу.
Това ли е новият хотел на Мая Манолова, питат протестиращи.
Това ли е новият хотел на Мая Манолова, питат протестиращи.