Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гочо Бургаския сключи споразумение.

СНИМКА: “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”
Гочо Бургаския сключи споразумение. СНИМКА: “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”

Един от най-често арестуваните наркомафиоти в България - Гочо Гочев-Бургаския, призна, че е участвал в престъпната група на Стефан Бонев-Сако за разпространение на дрога и сключи споразумение със Специализираната прокуратура за 3-годишна условна присъда. Във вторник той е доведен от затвора в родния си град, където изтърпява ефективно наказание по едно от делата срещу него, за да потвърди признанието си пред съдия.

38-годишният Гочо Гочев беше обявен за издирване през 2012 г., когато ГДБОП арестува бандата на Стефан Бонев-Сако, сочен за наместник на Маргините.

Според обвинението Гочо Бургаския е бил наместник на столичната наркогрупировка по Южното Черноморие във времето, когато Митьо Очите още беше в затвора. Гочо обезпечавал дилърите на дрога, които работят за Сако, осигурявал им охрана и ръководил акциите срещу шанаджиите, които не се отчитат на бандата.

По делото още са подсъдими останалите от бандата, включително Сако, който има присъда от 7 г. затвор по друго дело като лидер на наркобанда, но тя чака потвърждение от ВКС. Сред останалите членове на славната някога групировка е и Веселин Христов-Паяка, който нашумя наскоро покрай ареста на двама от шефовете на наркоотдела в ГДБОП Кирил Ванков и Цветан Панков. Паяка и близкият му приятел Радо Ланеца са сред лидерите на наркопазара от 2014 г. до 2019-а и са сред свидетелите срещу полицаите, на които твърдят, че са плащали.

Освен като силовак Гочо Гочев-Бургаския е известен и като един от най-добрите готвачи на амфетамини в престъпния свят. В последните години е арестуван няколко пъти заради тайни лаборатории, където произвеждал опасния синтетичен наркоти, последния - през миналата година в село Бистрец до Бургас. През 2016 г. пък го хванаха да бърка дрога в жилище в Стара Загора, където бяха намерени колби и прекурсори за производство на синтетични наркотици.