Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Възкачването на Абу Афри като халиф има три възможни последици. Поне две от тях са неизбежни. Първата е, че се слага край на враждата между "Ал Кайда" и "Ислямска държава" и светът се изправя пред още по-голямо, по-яростно и разюздано зло.

Втората е, че все повече се приближава и вече е назрял "краят на дните" - ислямският апокалипсис, великолепният миг на божествено възмездие, преди който обаче мюсюлманите ще извоюват велика победа над неверниците.

Третата последица е разпадът на "Ислямска държава" било защото бойците й вече няма да се чувстват обвързани с клетвата си за вярност към халифа, било защото халифатът ще изгуби териториите си.

Новият халиф освен член на "Ал Кайда" е и първият проповедник на най-свирепата версия на такфир (отлъчване). Тя обявява някого за неверник заради негов грях, т.е.

заличава тънката разлика

между неверник и грешник

в ислямската доктрина. На такфир подлежат извършилите вероотстъпничество и наказанието за него е смърт.

Това са не само хора, които продават алкохол и наркотици или са с обръсната брада и носят западни дрехи. Извън исляма са и тези, които прилагат нововъведения в Корана, т.е. отричат изначалното му съвършенство. Да се молиш на гробовете на имами или публично да се самобичуваш, нито е базирано на Корана, нито е пример, даден от Пророка Мохамед. Тоест това са нововъведения на шиитите и те заслужават смърт. Така

200 милиона шиити подлежат на изтребление според наследника на убития халиф Абу Бакр ал Багдади. Той още повече ожесточава "Ислямска държава" към мюсюлманите, които не прилагат стриктно Корана и шериата. Според анализатора Греъм Уд тя се посвещава на прочистването на света и ще избива все повече хора.

Саудитска Арабия например прилага само 15% от шериата. Не поробва неверниците, не реже ръце на хора, заловени да крадат, не обезглавява, не разпъва на кръст. Халифатът стъписа света, като възроди тези практики от VIII-IX век. Той възстанови бичуването за разврат и пиянство и пребиването с камъни за изневяра. Също и робството, понеже Мохамед е имал роби.

Издаваното от ислямистите списание "Дабик" писа, че събор на богослови обсъдил дали язидите в Северен Ирак (малобройна кюрдска секта) са лъжемюсюлмани и трябва да бъдат убивани, или са езичници. Решил, че са езичници, и наредил бойците на халифата да си поделят жените и децата на язидите като наложници и роби.

Багдиди бе провъзгласен за едва осмия халиф на 29 юни 2014 г., така че Абу Афри е деветият. "Ислямска държава" не приема за легитимни халифи султаните на Османската империя, чийто край бе сложен от Ататюрк през 1924 г. Те не са прилагали изцяло шериата и не са произхождали от племето на Пророка - курайши. А Багдади и след него Абу Афри са курайши.

Щом има халиф и халифат, мюсюлманите от цял свят са длъжни да му се закълнат във вярност. Да умреш, без да си дал клетва за вярност ("баяа"), означава да умреш като непросветлен ("джахил"), т.е. като неверник. Душата на такъв човек нито ще бъде спасена, нито ще бъде отхвърлена от аллаха. Затова мюсюлманин, умрял, без да се е клел на правоверен халиф, не е изживял живота си според исляма. За "Ислямска държава" такива са повечето мюсюлмани в миналото, както и тези, които са умрели между 1924 и 2014 г.

Следователно, за да продължи притокът на джихадисти от цял свят към Сирия и Ирак, трябва халифатът да налага ислямския закон върху някаква територия и халифът му да е легитимен - т.е. да е сунит, навършил определена възраст, да е морален, здрав физически и психически и да е потомък на курайши.

Той "реанимира" шериата

в чист вид и задължава всички мюсюлмани по силата на клетвата "баяа" да емигрират на територията, където се прилага. Без халиф или халифат клетвата отпада.

Самият халиф е длъжен да спазва шериата. Ако се отклони, далите клетва за вярност са длъжни да му посочат грешката, но на четири очи. В краен случай те ще го отлъчат и ще го сменят с друг. В замяна халифът изисква подчинение и наказва всеки съгрешил като изменник.

Само на пръв поглед "Ислямска държава" има политически цели - да прогони немюсюлманите от Близкия изток, да премахне Израел и пр. Лайтмотив на нейната пропаганда е, че до 1 година ще се появи месията Махди и ще поведе мюсюлманите към победа преди края на света. Дотогава ще има само 12 законни халифи, тоест след Абу Афри ще има още само трима. Накрая според думите на Пророка армията на Рим ще направи лагер в полето при Дабик, град близо до Алепо в Северна Сирия. Там воините на исляма ще я разгромят.

Тук личи спойката между възгледите на новия халиф и на лидера на "Ал Кайда" Абу Заркауи. Сп. "Дабик" го цитира да казва: "Искрата бе запалена тук, в Ирак, и топлината й ще става все по-силна, докато изпепели кръстоносните армии при Дабик."

"Ислямска държава" отдавна чака вражеската армия там. Във видео през ноември забулен джихадист реже главата на американски заложник и казва:

"Ето, погребваме първия американски кръстоносец в Дабик и с нетърпение очакваме тук останалата ви армия."

Целият анализ четете в новия брой на в. "168 часа".