Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юлиян Попов Снимка: Фейсбук
Юлиян Попов Снимка: Фейсбук

- Вотът в чужбина е донякъде по-представителен, от този в България, защото българите зад граница не са притиснати от българските медии и институции за техния глас.

- Общността на българите в чужбина е много по-разнообразна от гласовете на 100ина активни в медиите българи.

- През годините Слави Трифонов изгради реален Комитет на българите в чужбина. Той стана основен и предпочитан канал за информация за ставащото у нас. Тази му роля има и голямо отражение обратно в България, защото неговото шоу задаваше често темите за разговор между българи зад граница и техните роднини в България.

- Слави Трифонов разчита до голяма степен на носталгията, както по света, така и в България. Носталгичната нагласа е силен двигател в българските избори.

- Тези избори са представителни за българите у нас и по света. Няма основание те да се оспорват с призиви за нови избори в скоро време.

- Нови избори може да доведат до консолидация на деструктивния националистичен вот и вкарат в парламента партии като ВМРО, Възраждане, дори Атака и други подобни, които е добре да стоят отвън.

- Най-важната работа на избраните народни представители сега е да възстановят парламентаризма в България. Парламентаризмът беше тежко наранен, дори разрушен. За това носи вина не само една партия. Възстановяването на реалния парламентарен дебат и действаща демократична представителност трябва да се превърнат в основна задача на избраниците.

/От фейсбук/