Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради стреса от вируса ли в партийната агитация не се чуват свежи идеи?

Представете си обикновен избирател в деня за размисъл. Мъж на средна възраст, с леко повишен холестерол, нищо тревожно. Семеен, с две деца, удобен апартамент, автомобил, слава богу, без големи грижи.

Ветеринарен лекар със собствен кабинет. Умерен потребител на информация, във фейсбук влиза, за да честити рождени дни, чете предимно спорт, хвърля поглед и на другите събития по диагонала. Няма хоби, освен че вечер играе на плейстейшън с децата, обича планината, морето, кара колело, обичайните неща.

Практиката му върви, държавата не помага, но и не пречи. Плаща си данъците, би отворил втори кабинет, ако не беше пандемията. Въпросът е

как

предизборната

кампания

достига

до него?

Слави го знае, вечно е намусен. Странно, че харесва Румен Радев. Не направи кампания, а я закрива с концерт. То, ако ставаше с песни… На прима виста не може да се сети нито едно от имената на сценаристите и не е много сигурен “Няма” или “Има такава държава” беше. Честно казано, не е попадал на предизборно послание от тая сила, защото от “Булсатком” не успяха да го убедят да гледа месеца преди изборите на промоция без пари партийната телевизия на Слави “7/8” .

Мая Манолова е латерна, говори, без да поема дъх, сигурно и под вода издържа дълго. Когато и да я засече по телевизорите, вече е почнала и спиране няма, повтаря “Борисов, Борисов, Борисов…” Сега е с “отровното трио”, но пистолет да му опрат в главата, няма идея тая коалиция лява ли е, дясна ли е, за Русия ли е, или за еврото.

Така. “Демократична България” е друго нещо, тях ги следи повече. Те са за Истанбулската конвенция, нали? Напоследък го дразнят банерите им, излизат навсякъде в “Гугъл”, ама нали е кампания, ще мине.

Джасим му е бил симпатичен, интелигентен млад човек, така и не е вникнал в скандала, заради който напусна, жалко. Христо Иванов го среща често в сутрешните блокове, не му е истеричен фен, напряга го. Витиевато говори, неговият паразит е “това правителство”.

От цялата кампания на ДБ най-ясен спомен има от Иванов с Мирчев в лодката и скандала с НСО на Росенец, страшен сеир. А, не, чакай! Това е преди кампанията, но друго не се сеща.

За партията знае, че е млада, напориста, развива се основно във фейсбук и иска да премести прокуратурата. На него обаче

баш тоя ресор

не му е стихията

Онзи ден на път за работа е видял билборд с Васил Божков на светофара. Абе, той наистина ли се е кандидатирал за депутат?

Със собственика на един лабрадор си говорили как се явява на избори? По закон всеки можел да се кандидатира, ако няма влязла в сила присъда. Това е интересно – като е в листите, нали има имунитет? Защо не се връща?

Като минали с децата през парка в събота, едно момиче им дало листовка на “Възраждане”, а друго - на БСП.

Избирателят може да лекува животни, но е учил медицина и не приема на Костадин Костадинов тезите, че мерките са излишни. Случайно в “Референдум” чул “възрожденец” да обещава, че ако зависи от него, повече локдауни няма да има. То бива пропаганда, ама с коронавируса шега не бива, бе! При животните е различно - чумата плъзне ли, всички са под ножа. Човек трябва да внимава, като говори за епидемични мерки по телевизията.

Сеща се за дописки как БСП се бият в гърдите, че са най-твърдата опозиция, и това е. Там вечно нещо ври.

Всъщност, размишлявайки, избирателят открива, че ново послание отдавна не е чувал в политиката. ВМРО пак с пушки и питки агитират. И Марешки с евтиния бензин.

За ГЕРБ му е ясно , агитацията им е плоча без край – това направихме, онова направихме. “Работа, работа, работа”, “Пандемия, пандемия, пандемия...”

Как при толкова партии една нова идея не се чува? Някога се заканваха да променят закона така, че

да

отзоваваме

депутатите,

когато

не работят

И помен от оригиналност няма вече, вирусът ги е стресирал жестоко.

Програмата на ДПС била различна тоя път, модерна – зелена енергия, цифровизация. Само нови лица са напред. Виж, техния клип ветеринарят го е запомнил, защото рапират, а той покрай Хазарта харесва българския рап.

Без да е таргет, е наясно, че няма случай ДПС да не е фактор във властта. Накрая, като тегли чертата, всичко за кандидатите е научил от медиите, не от тях самите. И май на никого не му пука особено за ветеринарите.