Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

41-годишният Петър Рачков, брат на популярния актьор Димитър Рачков, е задържан днес по обед след инцидент с полицейски автомобил край завод "Промет" по пътя Бургас-Средец, съобщиха за "24 часа" източници от полицията.

Около 12,30 ч. в района на завода служители на жандармерията с две патрулки засекли лек автомобил "Ауди А3" с варненска регистрация. При подаден сигнал със стоп палка обаче аудито се отклонило, опитвайки се да се изплъзне от проверката. Колата е застигната и изпреварена от един от екипите на жандармерията. След като водачът все пак е бил спрян, проверка на самоличността му установила, че това е 41-годишният Петър Рачков, добре известен на бургаската полиция. Мъжът изхвърлил на земята топче с вещество, наподобяващо метаамфетамин, разкриха запознати.

След като Рачков отказал да даде проба за наркотици със специализиран дрегер, както и кръв за химичен анализ,  е задържан за срок от едно денонощие. По случая е образувано досъдебно производство.

Това е поредната изцепка на бургазлията, който е с условна присъда за притежание на наркотици. 41-годишният Рачков няколко пъти е хващан зад волана без шофьорска книжка. Той бе разследван и за производство на синтетични наркотици, но не бяха събрани достатъчно доказателства по това обвинение, припомнят запознати. 

Петър Рачков в съда. Снимка:Архив
Петър Рачков в съда. Снимка:Архив