Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диляна Ценова-Гогова
Диляна Ценова-Гогова

Попаднах на нахакан и претенциозен анализ как ген. Мутафчийски ни бил излъгал миналата седмица с твърдението, че само в България се коментира коя ваксина е най-добра. Ето, пише анализаторът, оказа се, че в Европа отдавна се обсъждат недостатъците на АстраЗенека и в крайна сметка я спряха.

Тъй като не съм ангажирана с тролската кампания срещу шефа на ВМА и уважавам професорите по медицина, уточнявам: до момента не съществуват доказателства, че ваксината на АЗ причинява тромбози и смърт. https://www.google.bg/…/is-there-any-substance-behind-the… Анализът явно изхожда от погрешна опорна точка или по-вероятно - от непреодолимо желание да изкараш ген. Мутафчийски лъжец, за да се видят най-накрая “пробойните в системата” и хиперактивната либерална армия да победи.

В интерес на истината ще отбележа, че според някои медии ваксината на Модерна причинява обриви https://eu.usatoday.com/…/covid-arm-moderna…/4277725001/, а тази на Файзер/Бионтек съдържа по-ниски нива на иРНК от очакваното https://www.medicalnewstoday.com/…/early-concerns-raised…. Тези неща се обсъждат в други страни, а у нас разговорът е:

- Файзер е най-добрата, щом я слагат евреите.

- А АЗ?

- Мани, боклук! Струва 2 долара.

Ген. Мутафчийски имаше предвид, че ей тия диалози ги няма никъде.

От фейсбук