Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Прочетете информацията и разгледайте снимките. Майка и дъщеря скачат от седмия етаж и загиват. Най-простото обяснение за самоубийството на двете жени е вярното.

Те са живели в мизерия и социална изолация. Били са в постоянен стрес от бедността. Животът им е загубил смисъл.

Тяхната трагедия е укор към институциите. Социалните служби в общините поддържат ли картотека на бедстващите семейства? В общините има ли система за наблюдение и помощ на трудно преживяващите? Има ли социални работници, които да контактуват на всекидневно равнище с индивиди и семейства, изпаднали в критични ситуации?

Интересно е да се запита и Българската православна църква. В този дом ходил ли е енорийският свещеник? БПЦ, както и мюфтийството не могат да се оплачат, че държавата не им обръща внимание. А те вършат ли своята социална дейност?

Зная, че юдейското вероизповедание е грижовно към своите хора. БПЦ защо не се поучи от него? Да създаде структури, да привлече сътрудници...

Къде са били НПО-тата в Стара Загора? Нито едно ли от тях няма интерес към бедстващите хора?

А къде са били партиите? Кого смятате, че агитирате да гласува за вас? Много живи хора - гласоподаватели, са притиснати до смърт от глад, болести и сметки. Как законът е уредил помощта за тях? Как обещавате да го решите - структурно и финансово.

И накрая - къде са били съседите и домоуправителят?

Навремето имаше една национална организация със сложно политическо минало, но със структури по местоживеене - Отечествения фронт. Тя наред с глупостите се занимаваше с различни социални дейности. Сега няма такава организация.

Трябва да се мисли. Недопустимо е в България да има такива случаи. Не ми говорете, че ги има навсякъде. У нас не бива да ги има! Ние сме българи!

Новината четете ТУК