Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Капка Тодоровсон, крипо Берлин, докладва за скандинавските сериали

Капка Тодоровсон, крипо Берлин, докладва за скандинавските сериали. Значи, прави ми впечатление, че скандинавските полиции имат много плоска йерархия. Обикновено някой изрод, ощетен морално и психически от 4-месечните нощи и заскрежените лета, убива цяло село, примерно, като един по един им нахлузва найлонова торба на главата и им пуска Вагнер. Та събира се крипо Малмьо на планьорка, нареждат снимките на жертвите на дъската и почват да разследват. От време на време влиза някой шеф и казва: "Открили са нов труп във фризера на милиардера Йосансон, Малте и Карлсон да поемат." И така за има-няма 10 серии хващат изрода.
Викам си, тва е абсурд в немска полиция да стане. Те затва и нямат такива яки крими сериали. На всеки труп шефът, зам.-шефът, шефът на отдел, шефът на смяна и портиерът първо ще трябва да пишат доклад, да го пращат в три копия на всички, после да обсъдят на планьорка, че има труп, след което да си препредадат казаното в имейли и писмени доклади в три екземпляра, да мине за подпис през всеки и тамън да почнат работа, детектив Майер излиза в отпуска.
А па в България е още по-невъзможно, щото още на второто изречение на тоя статус на майор Петров му е свършил бензина в служебния Опел и всички чакат следващия месец, че да го зареди.