Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актрисата Ернестина Шинова
Актрисата Ернестина Шинова

Ако хората ме изберат и вляза в парламента, ще дарявам всяка заплата. Това заяви пред Нова тв актрисата Ернестина Шинова, която ще е кандидат за депутат от ВМРО.

"Знам какво ще кажат сега: "Не й ли стига, че мъжът й е евродепутат, а сега тя иска да е депутат. Мога да кажа, че този, който гледа на мен само като функция на мъжа ми, е доста по-консервативен от мен. Затова искам да обявя, че ако стана депутат, ще дарявам всяка своя заплата. Мисля, че за 25 г., откакто съм публична личност, съм си извоювала правото да мисля по определен начин и да подкрепя платформа, в която вярвам", каза Шинова и обясни, че темите, към които има интерес са култура, авторско право и екология. 

Относно това, че ще е на последните места в две листи, Шинова обясни, че тя ги е избрала сама.

В студиото бе и друг кандидат за депутат от гражданската квота в листите на ВМРО - икономистът Кузман Илиев.

На въпрос дали присъствието му в листите на ВМРО е подарък от ГЕРБ, тъй като се говореше, че той ще е в техните листи, Илиев отговори: "Не мисля, че ГЕРБ са толкова щедри". 

Относно двете срещи на ГЕРБ, на които е присъствал, Илиев уточни, че е бил поканен като част от няколко изследователски института.

"Ако върнете записите, ще видите, че аз съм градивно критичен в изказванията си на тези срещи. Не е имало подход нито от ГЕРБ, нито от моя страна към тях, да бъда в техните листи", уточни Илиев.